Astrid Seriese & Erwin van Ligten

Astrid Seriese & Erwin van Ligten – The Best

Astrid Seriese en Erwin van Ligten bundelen wederom hun muzikale krachten in een optreden met hoogtepunten van hun laatste drie programma’s: Blues & Poetry, Ibu Saya en Schatten, waarmee zij nu op toernee zijn.

Ibu saya

In 2016 maakte Astrid Seriese speciaal voor het Tong Tong Festival het programma Ibu saya (mijn moeder), gebaseerd op dagboekaantekeningen die een bezoeker  van de Tong Tong Fair haar in 2010 had gegeven; zij had met Serieses moeder in kamp Barongan op Java  gezeten. De zangeres las hoe haar moeder de bewoners van het kamp had geëntertaind met zelf geschreven teksten over het kampleven, die ze op bestaande melodieën had gezet. Toen Tong Tong Astrid Seriese vroeg een liedprogramma te maken voor het thema van 2016, ‘Moeder’, wist ze genoeg. Voor de 59e Tong Tong Fair brengt zij samen met Erwin van Ligten de mooiste nummers uit deze voorstelling.

Blues & Poetry, Schatten

Ook brengen Astrid Seriese en Erwin van Ligten enkele nummers de eerdere voorstelling Blues & Poetry ten gehore én nummers uit hun gloednieuwe programma Schatten, waarmee het duo nu door Nederland toert.

Waar, wanneer

Tong-Tong-Theater, 2 juni 20.15 uur