• Still uit de film
    Liefde

Film op het Tong Tong Festival

In 2017 besteedt het Tong Tong Festival aandacht aan jonge filmmakers. We presenteren 3 korte films in samenwerking met CinemAsia en vertonen de korte film Geheime Wonderen van Stephan van den Brink.

Ook de filmindustrie brengt het nodige jong talent voort. In samenwerking met CinemAsia presenteert Tong Tong Festival CineLab waarin drie filmmakers op hun manier de liefde in beeld brengen. Deze drie  jonge filmtalenten werden voor CinemAsia FilmLab geselecteerd om onder professionele begeleiding van de Nederlandse filmmaker Jimmy Tai een korte Aziatische diasporafilm te maken. Te zien in het Tong-Tong-Theater op 1 juni.

CinemAsia en Tong Tong Festival presenteren: CineLab

Jong Tong Tong

In de serie Jong Tong Tong presenteert het Tong Tong Festival de animatiefilm van Geheime Wonderen van Stephan van den Brink.

Hoe zijn grootvader en vader in 1965  van Palembang (Sumatra) naar Nederland verhuisden, is te zien in de animatiefilm ‘Geheime Wonderen’ van de Amsterdamse vormgever, filmmaker en kunstenaar Stephan van den Brink. Zijn interesse in zijn familiegeschiedenis verwerkte hij in een korte vertelling, als afstudeerproject.
Wat hem het meest intrigeerde was de vraag hoe het zou zijn voor een volwassen man om  je vaderland te (moeten) verlaten en zonder enige voorkennis terecht te komen in een onbekend koud land als Nederland. En als tegenhanger, hoe zou een kind van 10 jaar (zijn vader) dat hebben ervaren? De verschillen komen terug in de korte film ‘Geheime Wonderen’.

Programmeur Arnaud Kokosky Deforchaux interviewt Van den Brink over zijn werkwijze,  research en het uiteindelijke resultaat. Ook praten zij over het maken van een vervolg op ‘Geheime Wonderen’, gebaseerd op een biografisch document dat Stephans opa  enkele jaren voor zijn dood maakte.  Het  is helaas nooit afgemaakt maar Stephan wil hier graag een visuele vertaling van maken.

Tong-Tong-Theater, 5 juni