Go-Tan & Indorock Café

Go-Tan sponsort in 2017 het populaire Indorock Café van de 59e Tong Tong Fair. Hun kakelverse emping, emping blado en rozenstroop zijn hier verkrijgbaar. Wie is die ‘foodloving family’ uit Kesteren toch? Een kennismaking.

De familie Go is altijd ondernemend geweest, met een voorkeur voor food en voor ‘lekker’. Naast dagelijkse etenswaren zoals brood, meel en groente verkocht de familie al in Nederlands-Indië koekjes, gebak en pinda’s. In de vroege jaren vijftig kwam de familie Go vanuit Bandung (Java) naar Nederland. Behalve een Indisch-Indonesische herkomst, heeft de familie ook een Chinese oorsprong. De combinatie van eetculturen komt tot uiting in de slogan van Go-Tan: ‘A very foodloving family’.

Kesteren

De oorsprong van het huidige bedrijf Go-Tan ligt in Naarden, waar Frans Go – de vader van de huidige directeur Han Go –  in 1954 in zijn garage Indische hapjes en oosterse snacks ging bakken, met hulp van zijn familie. Ze maakten katjang Shanghai, boemboe gado gado, kroepoek en teng teng.

Na vestigingslocaties  in o.a. Amsterdam en Badhoevedorp, vestigde Frans Go het groeiende familiebedrijf in 1975 in Kesteren in de Betuwe, nog altijd de vestigingslocatie. “Mijn vader koos om praktische redenen voor dit dorp”, vertelt Han Go. “Het ligt centraal in Nederland.” Vanuit Kesteren wist Go-Tan zich te ontwikkelen tot een gevestigde naam op het gebied van kwaliteitsproducten voor de Aziatische keuken.

Mooie momenten samen beleven

Anno 2017 speelt ‘lekker eten’ nog altijd een grote rol in de familie. Han Go: “Het is de oosterse manier om mooie momenten te beleven met de mensen om je heen. Lekker eten verrijkt je gezamenlijke herinnering met vrienden en familie. Wij denken dat die gezamenlijke momenten tot de meest waardevolle ‘bezittingen’ behoren die je in je leven ‘verzamelt’.”

Perfecte versheid

Voor Go-Tan is (lekker) eten niet alleen belangrijk, maar moet de kwaliteit ook optimaal zijn: vers en goed van smaak. In 2017 openen de deuren van een nieuwe, state-of-the-art productiefaciliteit in Kesteren, waar een team van 60 mensen dagelijks werkt aan de vervolmaking van de productrange. Dagelijks genieten ca 45.000 consumenten in heel Europa van de verse producten van Go-Tan.

Emping, emping blado en rozenstroop

In het Indorock Café van de 59e Tong Tong Fair kunt u Go-Tan nóg beter leren kennen. Op de kaart staan emping, emping blado en rozenstroop. Kijk hier welke bands er dit jaar jammen en onthoud: er is hier ook een heerlijk, groot zonneterras!