Tifa’s & Turntables 2017: The Bass of Jazz

Tijdens Tifa’s & Turntables staat dit jaar de basgitaar in de schijnwerpers van het Tong Tong Festival. Want de bas is het dragende element in de variatie aan Molukse muziek in Nederland. Met Rocky Tuhuteru, Jay-Tee, Ricardo Lekatompessy, Charly Angenois, DJ Rob Manga en Jeffrey Sopacua.

Met de komst van de Portugezen en de Hollanders naar de Molukken, deed ook de gitaar zijn intrede in de Molukse samenleving. Maar wat is een combo met gitaar en zang zonder bas en drums?  Molukse bassisten maken al jarenlang nationaal en internationaal furore. Wijlen Victor Kaihatu en Frank Noija vormden in Nederland de Molukse voorhoede in de jazz. Kaihatu speelde o.m. in het Metropool Orkest bij het roemruchte TV-programma Een van de Acht met Mies Bouwman. En contrabassist Frank Noya was geitenbreier bij De Film van Ome Willem van de VARA.

Te gast zijn bassist Jay-Tee die o.a. samenspeelde met de wereldberoemde Amerikaanse gitarist Mike Stern en Candy Dulfer. Verder ontmoet presentator Rocky Tuhuteru bassist Ricardo Lekatompessy, die wereldhits maakte met Mr. Probz en ook Charly Angenois, docent aan het Amsterdamse Conservatorium. Hij was op televisie de bassist bij het orkest van Paul de Leeuw. DJ Rob Manga geeft als vanouds zijn interpretatie via de draaitafel in een aantal speciale mixen. Gitarist Jeffrey Sopacua completeert de line-up van alweer de vierde editie van deze muzikale talkshow.

Waar, wanneer

Tong-Tong-Theater, 31 mei.