Erwin Jazz Quartet met Erwin van Ligten featuring Sarah Jane

Topgitarist Erwin van Ligten staat op 5 juni op het Tong-Tong-Podium met Erwin Jazz Quartet featuring Sarah-Jane.

In de muziek van gitarist Erwin van Ligten (Surabaya, 11 juli 1957) klinken zijn Indische roots vaak door. De echo van Indorock en een lichte melancholie zijn subtiel verweven in Erwin’s uiterst melodieuze sound. Een voorbeeld is zijn album Kroncong Baru. De gitarist verleent al vele jaren zijn diensten aan artiesten in de pop, rock, soul en wereldmuziek, maar ook aan jazzy artiesten onder wie Alessi Brothers, Bertus Borgers, Julya Lo’ko, Mathilde Santing, Chris Hinze en Astrid Seriese.

Nieuw album Sun

Onlangs verscheen zijn nieuwe album ‘SUN’. “In principe hebben we niet veel nodig”, aldus Erwin. “Wanneer de zon schijnt, is alles goed. As simple as that.”

Erwin jazz Quartet

Met het verschijnen van dit nieuwe album heeft Erwin een topformatie samengesteld, waarmee hij naast de melodieuze kant, kenmerkend voor zijn eerdere werk, ook de jazzy kant invult. De band bestaat uit Marcus Weymare op drums, Willem Swikker op (echte) Hammond, Jens Dreijer op bas, Erwin Ligten op gitaar. Niemand minder dan Sarah-Jane verzorgt de zang.

Waar, wanneer?

Tong-Tong-Podium, 5 juni