• Jazz-icoon uit Indonesië
    Indra Lesmana

Indra Lesmana Keytar Trio

Wat zijn we trots op de komst van de wereldberoemde jazzpianist, componist en arrangeur Indra Lesmana en zijn Keytar Trio! Speciaal voor Tong Tong Jazz komt hij naar Nederland.

Indra Lesmana (Jakarta, 1966) studeerde aan het conservatorium van Sydney, Australië, speelde met grote jazzmusici als Charlie Haden, Vinnie Colaiuta en Airto Moreira en scoorde hits in de jazzhitparades van Billboard. De jazzpianist was diverse malen te gast van o.a. North Sea Jazz Festival,  Java Jazz in Jakarta, Manly Jazz in Sydney en Singapore Jazz Festival. Buiten de jazzwereld verwierf hij in Indonesië faam als jurylid van Asian Idols.

Jack Lesmana a.k.a. Jack Lemmers

Indra Lesmana kreeg thuis de jazz met de paplepel ingegoten van zijn vader Jack Lesmana (1930-1988). Deze jazzgitarist met  Indische roots — hij heette oorspronkelijk Jack Lemmers — speelde o.a. op het beroemde album Djanger Bali van Tony Scott & The Indonesian All Stars (1967), een van de eerste opnamen van de cross-over tussen jazz en worldmusic. Indra werkte in diverse formaties samen met zijn beroemde vader. Tijdens het Tong Tong Festival 2017 zal Indra Lesmana o.a. een muzikale ode brengen aan zijn vader Jack.

Concert, interview

Het Indra Lesmana Keytar Trio treedt op in het tweede weekend van de 59e Tong Tong Fair. Op 3 juni geeft het Indra Lesmana Keytar Trio een concert in het Tong-Tong-Theater. Op 4 juni wordt de jazzpianist geïnterviewd én brengt hij in datzelfde programma met zijn Keytar Trio een muzikale ode aan zijn vader Jack.

Waar, wanneer

Tong-Tong-Theater, 3 en 4 juni.