Workshop Lindy hop, de uitdagende swingdans uit de roaring twenties

Lindy hop is een vrolijke partnerdans, die wordt gedanst op jazz. Om precies te zijn: swingmuziek uit de roaring twenties van de vorige eeuw, toen mannen in maatpakken en vrouwen in luchtige jurkjes de dansvloer onveilig maakten. Lindy hop heeft overeenkomsten met de bekendere dansen charleston en rock ‘n’ roll. Plezier maken en improviseren staan voorop!

Thom heeft Indische roots en maakte kennis met swing door zijn muzikale familie. Siroon is een belanda (met een grote liefde voor Indonesië), die eerder aan ballet deed en nu ook verslaafd is aan lindy hop. Ze dansen al heel wat jaren samen. Na te zijn gestart met lessen in Breda, zijn ze nu onderdeel van de Utrechtse scene. Lindy hop is overal. Daarom gaan ze vaak naar workshops en feestjes in allerlei steden in Nederland en in het buitenland. Ze houden van de hechte danscommunity en hebben er al veel vriendschappen aan overgehouden.

Workshop!

Thom en Siroon kunnen simpelweg niet stilstaan bij het horen van swingmuziek. Jij ook niet? Doe dan mee aan de workshop voor beginners die ze gaan geven op de Tong Tong Fair. Het maakt niet uit of je oud of jong bent, man of vrouw, Indo of belanda of iets anders, als je maar zin hebt om lol te maken! Danservaring is niet nodig, ritmegevoel kan helpen. De workshop wordt voorzien van live muziek van de swingband WhoSheDo.

Waar, wanneer

Bengkel, 2 en 3 juni