Tips voor kinderen

Er is zóveel te beleven op de Tong Tong Fair, ook voor jonge bezoekers! De geuren, kleuren en klanken: je stapt in een andere wereld rond! We hebben een paar tips voor 2017 verzameld.

Help prins Rama, red prinses Sinta!

Maak en speel zelf  wayang kulit, het schaduwpoppenspel. Je maakt de poppen zelf…. van afval!  Van oude kartonnen dozen, verzameld in toko’s en op de Tong Tong Fair gaan we schaduwpoppen maken, geïnspireerd op de wayang kulit van Java. Waarom? Om Prins Rama te helpen want hij is verdrietig. Zijn prinses Sinta is meegenomen door prins Raaf. Uitgerekend nu zijn de apen, die Rama altijd helpen, met vakantie. Rama vraagt jullie daarom om hulp. Speel  mee in het reddingsteam van Rama om Sinta te bevrijden.

Over Theatermaken met Dominique
Dominique Roskott is theatermaker en docent. Ze werkt vanuit haar passie als theatermaker, geïnspireerd door de klanken, kleuren, verhalen en magie uit haar eigen Indische cultuur. Zij verzorgt workshops en cursussen voor jong en oud, op scholen, in buurthuizen en in theaters.
Het spel Wayang Afval is ontwikkeld door Theatermaken met Dominique. Op een speelse manier leren kinderen over duurzaamheid en creatief hergebruik van afval. Daarnaast is Dominique actief in Theater Djempol waarmee ze muziektheater maakt voor de hele familie, zoals de voorstellingen Kroepoek en Eva en de Kris.

Meer tips voor kleine avonturiers

  1. Dansen. Wil je écht iets bijzonders laten zien op school? Leer dan Sumatraanse dans. In de Bengkel!
  2. Doerian eten. Niet iedereen vindt de geur van deze (lekkere) stinkerd lekker, maar, je moet hem toch eens geproefd hebben! Verkrijgbaar op de Grand Pasar of als ijs in de Eetwijk.
  3. Wayang. Naast Wayang Afval zijn er ook poppenspelers uit Indonesië. Kijk naar een voorstelling, leer het spel zelf of leer poppen te maken.
  4. Vliegers maken. Rubens Agaatsz leert je vliegers maken én oplaten op het Malieveld. Voor kinderen van alle leeftijden!
  5. Shanghai jurkje scoren. Zo’n glimmend jurkje heeft een enorme aantrekkingskracht! In vele kleuren verkrijgbaar en je trekt ‘m meteen aan. Verkrijgbaar op de Grand Pasar en in het Indonesië-Paviljoen.
  6. Spekkoek proeven. Waar? In de Entree, in de Eetwijk, op de Grand Pasar, in het Indonesië-Paviljoen… overal!
  7. Pentjak silat. Dit is een Indonesische vechtsport (martial arts), heel spannend, snel en mooi om te zien. Op het Tong-Tong-Podium zijn grote voorstellingen maar in de Bengkel kun je het zélf leren.
  8. Pidjit. Dit is Indonesische massage. Je (groot)ouders vinden het vast heerlijk om samen met jou te oefenen.