• Het Kooktheater is terug
    élke dag kookdemonstraties!

  • Het Kooktheater is terug
    élke dag kookdemonstraties!

  • Bea Berens-Sleebos
    Saté pan, dendeng basah, sajoer goedek, tempé goreng, boeboer sago …

  • Chyco Brouwer
    tahoe isi, sajoer oerap, tempé batjem, boeboer Menado …

2016

Elke dag kookdemonstraties in het nieuwe Kooktheater

Ontmoet Bea Berens-Sleebos en andere ‘kokkies’ in het Kooktheater van de Tong Tong Fair. Zij tonen je de bereidingswijze van Indische, Molukse en Indonesische gerechten. Achteraf kun je tegen een kleine vergoeding proeven.

Programma 2016

Vrijdag 3 juni

13.00 Allard Sieburgh: Indische gehaktballetjes op eigen wijze
15.00 Chef Musa van  Restaurant Sticky Rice met gastheer Jeffrey Wener: ayam tuturuga (kip) uit Menado
17.00 Allard Sieburgh: terrine van sajoer lodeh (vegetarisch)
18.00 Chef Zainal van  Restaurant Sticky Rice met gastheer Jeffrey Wener: laksa Singapore (kruidige noedelsoep met viscake, tahoe en garnaal)
19.00 Chef Ms. Irene Esquibil van Esquisine, i.s.m. de Ambassade van de Republiek der Filippijnen: Laing (visgerecht in bananenblad met kokosmelk, gember en knoflook)

Zaterdag 4 juni

13.00 Chef Musa van  Restaurant Sticky Rice met gastheer Jeffrey Wener: ikan pepesan in bananenblad (vis)
15.00 Bea Berens-Sleebos: tjolo-tjolo van makreel en Bea’s sambal tomaat
17.00 Mevrouw Ming van Toko Bali Mandira: ambachtelijke risolles naar eigen recept
18.00 Chef Zainal van  Restaurant Sticky Rice met gastheer Jeffrey Wener: kip cashew Thailand (gefrituurde stukjes kip met tamarindesaus en cashewnoten)
19.00 Bea Berens-Sleebos: ikan pedis (vis) met peteh-bonen (‘stinkbonen’)

Zondag 5 juni

13.00 Albert Kokosky Deforchaux van Ap Halen kookt uit zijn kookboek Mixtie: frikandel pan (Indisch gehakt)
15.00 Bea Berens-Sleebos maakt zoete hapjes: srikaya en kientjo
17.00 Patricia Kwa-Tan en culinair programmeur van het Kooktheater Francisca Tan koken gerechten van hun moeder
19.00 Bea Berens-Sleebos kookt met haar dochters Jill en Babs: sambal goreng oedang (garnalen) met peteh-bonen (‘stinkbonen’)

Dinsdag 31 mei

13.00 Bea Berens-Sleebos kookt haar prijswinnende nasi goreng
16.00 Marc Tierolf van Tjemaralaan 14: tahoe ketoprak Betawi (vegetarisch) en oma’s pisang goreng
17.00 Bea Berens-Sleebos: sajoer goedek en tempé goreng (vegetarisch)
19.00 Patricia Kwa-Tan en culinair programmeur van het Kooktheater Francisca Tan koken gerechten van hun moeder

Woensdag 1 juni

13.00 Bea Berens-Sleebos: boeboer sago (sagopap, zoet) en boeboer ajam (rijstepap met kip, hartig)
15.00 Chef Musa van Restaurant Sticky Rice met gastheer Jeffrey Wener: ikan pepesan in bananenblad (vis)
17.00 Betty van Bokhoven-van Enst van Vanka-Kawat: tjolo-tjolo op twee manieren
19.00 Bea Berens-Sleebos: boeboer sago (sagopap, zoet) en boeboer ajam (rijstepap met kip, hartig)

Donderdag 2 juni

13.00 Chef Ms Irene Esquibil van Esquisine i.s.m. de Ambassade van de Republiek der Filippijnen: Halo-halo snack-dessert (een mix van tropische fruitsoorten, zoete bonen en schaafijs; een typische streetfood snack)
15.00 Allard Sieburgh: tjendol anders
17.00 Bea Berens-Sleebos: oblok-oblok (vegetarisch) en ajam goreng (kip) à la Bea
19.00 Allard Sieburgh: quiche ikan pepesan (vis)

Zaterdag 28 mei

13.00 Bea Berens-Sleebos: dendeng basah (rundvlees), oerap (groenten) en nasi koening (gele rijst)
15.00 Chef Musa van Restaurant Sticky Rice met gastheer Jeffrey Wener: ayam tuturuga uit Menado
16.00 Chyco Brouwer: tahoe isi (gevulde tahoe)
18.00 Bea Berens-Sleebos: dendeng basah (rundvlees), oerap (groenten) en nasi koening (gele rijst)
19.00 Chyco Brouwer: nasi petjel/lotek (vegetarisch)

Zondag 29 mei

13.00 Paul Toorop van Toko Toorop kookt Indische spareribs
15.00 Bea Berens-Sleebos: saté pan en atjar ketimoen
17.00 Chyco Brouwer: sajoer oerap en tempé batjem (vegetarisch)
18.00 Bea Berens-Sleebos: saté pan en atjar ketimoen
19.00 Chyco Brouwer: boeboer Menado (vegetarisch)

Maandag 30 mei

13.00 Albert Kokosky Deforchaux van Ap Halen kookt uit zijn kookboek Mixtie een vegetarisch tempé gerecht
15.00 Marc Tierolf van Tjemaralaan 14: daging blado (vleesgerecht) en nasi koening
17.00 Betty van Bokhoven-van Enst van Vanka-Kawat: vegetarisch wokgerecht
19.00 Marjolein Kelderman, inkoper kookboeken Athenaeum Boekhandel: wingko (kokostaart)