• Programma 2018!

  • Topchef Norman Musa
    Doe mee met zijn masterclasses!

  • Het Kooktheater is terug
    élke dag kookdemonstraties!

  • Het Kooktheater is terug
    élke dag kookdemonstraties!

Elke dag kookdemonstraties in het lekkerste theater

In het Kooktheater laten kooksterren zien hoe zij zich door de Indische keuken laten inspireren, een eeuwenoude fusion van de oosterse en westerse keuken die ook alle ruimte biedt aan experiment. Gasten in 2018 zijn Annemarie Pronk (Heel Holland Bakt), foodstylist Vanja van der Leeden (o.a. Elle Eten), Betty van Enst (24 Kitchen), topchef Norman Musa uit Maleisië, Francis Kuijk en vele anderen! Nieuw zijn de masterclasses (reserveer vooraf!). Er zijn iedere dag kookdemonstraties. Bekijk het programma. Te lekker!

Programma 24 mei t/m 3 juni 2018

Donderdag 24 mei

13.00 Betty van Enst voor Vanka Kawat: quiche pepesan

15.00 Patricia Kwa: Chinese bami goreng met kip en visballetjes

17.00 Norman Musa: krokante zeebaars met chilli in tomatensaus

19.00 Betty van Enst voor Vanka Kawa roti paratha

Foto: Norman Musa

Vrijdag 25 mei

09.45 Foodtour met Helena Smit door De Haagse Markt en aansluitend een masterclass in het kooktheater met de Maleisische topchef Norman Musa. Reserveren is verplicht. Lees hier over het programma en hoe je je inschrijft.

12.30 Masterclass Norman Musa: zalmstukken in curry gekookt met okra en tomaat.

15.00 Norman Musa: aromatische curry kip, gekookt in chili en kruiden

17.00 Marnix Benschop: congee (boeboer) met oesters

19.00 Betty van Enst: ati ayam Sawa Style

Foto:  Sterkok Marnix Benschop (o.a. ex-NoMa, Fat Duck) maakt het rijstgerecht congee oftewel boeboer met oesters. Elk Aziatische keuken heeft zijn eigen variant van dit bordje ‘troostvoer’ en Marnix voegt daar een eigen twist aan toe.

Zaterdag 26 mei

13.00 Francis Kuijk: saté ajam en een vega versie met pindasaus

15.00 Norman Musa: Singapore style gewokte garnalen met bamie

17.00 Francis Kuijk: sjoemel-risolles en gado San Choy Bau

19.00 Norman Musa: gemarineerde kip, gegrild en geserveerd met een saus van kokosmelk, koenjit en pepers

Foto: Francis Kuijk. Legendarisch was haar culinaire strijd met Annemarie Pronk om de lekkerste spekkoek in seizoen 2016 van Heel Holland Bakt. In het Kooktheater bereidt ze enkele klassiekers, zoals saté ajam, sjoemel-risolles en pisang goreng, zoals zij ze van haar moeder leerde.

Zondag 27 mei

13.00 Francis Kuijk: pisang goreng Cigaren en roti Jala

15.00 Norman Musa: eiermie in curry bouillon gekookt met garnalen, inktvis en mosselen

16.15-16.30 Uitreiking Zilveren Rijstlepel aan het beste restaurant van de 60e Tong Tong Fair

17.00 Norman Musa: kipstukken gekookt in pepers, azijn en mosterdzaad

19.00 Yvette Luikinga (De keuken van Yvette): frikadel pan

Maandag 28 mei

09.45  Foodtour met Helena Smit door De Haagse Markt en aansluitend een masterclass in het kooktheater met de Maleisische topchef Norman Musa. Reserveren is verplicht. Lees hier over het programma en hoe je je inschrijft.

12.30 Masterclass Norman Musa: Frisse Maleisische salade met gemarineerde tempé.

15.00 Chef Inda voor Soeboer: kip cashew van Soeboer

17.00 Norman Musa:: kipstukken gekookt met pepers en een kruidenmengsel

19.00 Allan van de Graaff: pepesan

Dinsdag 29 mei

12.30 Masterclass Marc Tierolf (Tjemaralaan 14): pangsit en lemper (vouw en rol techniek). Reserveren verplicht. Lees hier over het programma en hoe je je inschrijft.

15.00 Marcel ter Veen (Boogiestreetfood): Boogie biefstuk salade en pittige laksa met garnalen

17.00 Marc Tierolf  (Tjemaralaan 14): sajoer assem, een Indonesische soep met empal goreng

19.00 Stanly Rutten van Rumah Rasa – babi goeling (buikspek)

Foto: Marc Tierolf

Woensdag 30 mei

13.00 Kinderkooktheater door Patricia Kwa-Tan: rol je eigen loempia

15.00 Allard Sieburgh: pindang koening van makreel met papeda. Met een verfrissing van Van Kleef Likeur

17.00 Rena Lemmens-Kastoer en Noes Lemmens: Sambal goreng basah

19.00 Carl Lemette & Mas van Putten (de Vrouw met de Baard): Ikan saparua met een saus van tomaten, lombok en citroen en perkedel ikan(gevulde lomboks)

Foto: Allard Sieburgh

Donderdag 31 mei

12.30 Masterclass Annemarie Pronk (winnares Heel Holland Bakt 2016): Maleisische spekkoek. Reserveren verplicht. Lees hier over het programma en hoe je je inschrijft.

15.00 Annemarie Pronk: Indische spritsen opspuiten

17.00 Betty van Enst kookt uit Selamat Makan van Wouter F.P.H. Rademakers: Oblok Oblok koening van sperciebonen, tahu en tempé

19.00 Marcel ter Veen (Boogiestreetfood): Singapore stijl fritter(noodleschijf) en Curry puff (curry in bladerdeeg)

Foto: Annemarie Pronk, winnares Heel Holland Bakt 2016

Vrijdag 1 juni

13.00 Hans Slijp: sambals uit verschillende streken met nasi koening

15.00 Vanja van der Leeden: kangkoeng met cured egg en granita van Teh Botol

17.00 Chef Reynorr Samson voor de Filippijnse ambassade: sandwich atchara

19.00 Vanja van der Leeden: papayasalade met limoen en kemangi

Foto: Foodblogger en -stylist Vanja van der Leeden (o.a. ELLE eten) weet als geen ander hoe belangrijk de presentatie van eten is, omdat het oog ook wat wil!

Zaterdag 2 juni

12.30 Tim Kan (Amoy): Gevulde aubergine(garnalen en spek) met zwarte bonensaus

14.00 Agus Hermawan (Ron Gastrobar Amstelveen) en Boris Schut (Ron Bistrobar Haarlem): mangosalade met een ceviche van makreel

15.30 Annemarie Pronk (winnares Heel Holland Bakt 2016): Indische spritsen opspuiten

17.00 Agus Hermawan (Ron Gastrobar Amstelveen) en Boris Schut (Ron Bistrobar Haarlem): Ikan pesmol van zeewolf met cherry tomaten

19.00 Tim Kan (Amoy): Kokossoep met longan fruit

Foto: Chef Agus Hermawan, werkzaam bij Rons Gastrobar Indonesia in Amstelveen, is door de Indonesische minister van Toerisme verkozen tot ambassadeur voor de Indonesische keuken in Nederland.

Zondag 3 juni

12.30 Tim Kan (Amoy): Gyoza pokebowl

14.00 Betty van Enst voor Vanka Kawat: Indische kwee kokos

15.30 Tim Kan (Amoy): Garnalen met gefrituurde knoflook en chilli

17.00 Marc Tierolf (Tjemaralaan 14): Sajoer pindang ikan van makreel

19.00 Tim Kan (Amoy): gestoomde zalm met soya saus

Foto: Tim Kan