Kooktheater, foodcourt, foodtruck én Aziatisch ontbijtje om 10 uur op 58ste Tong Tong Fair in Den Haag

‘Het lekkerste evenement van Nederland’, Tong Tong Fair,  presenteert dit in jaar een nieuw Kooktheater, culinaire arrangementen van de beste Haags-Indische toko’s, een Aziatisch ontbijtje en 25 restaurants en een foodtruck in de befaamde Eetwijk.

Nergens in Nederland is de ‘tokodichtheid’ zo groot en de kwaliteit van de Indische en Indonesische keuken zo hoog als in Den Haag. Dit jaar kunnen bezoekers deze Haags-Indische culinaire cultuur ook proeven op de Tong Tong Fair. De organisatie heeft Haags-Indische toko’s gevraagd arrangementen samen te stellen die geserveerd worden in hospitality lounge De Harmonie. Bezoekers dienen wel vooraf te reserveren via http://tongtongfair.nl/culinaire-arrangementen. De deelnemers zijn toko Het Oostersch Huisje, Restaurant Blauw 070, Warung Bude Kati, restaurant Poetri Ajoe, Toko Djadi, restaurant Sarinandé, restaurant Toraja, toko Bali Mandira en restaurant The Raffles.

Kooktheater

Nieuw is ook het Kooktheater met dagelijks vier à vijf kookdemonstraties van (semi)professionele koks en restauranteigenaren. Bea Berens-Sleebos – een van de beroemdste kenners van de Indische keuken, een eeuwenoude fusion van Oost en West – is vrijwel dagelijks te gast. Daarnaast zijn er demonstraties van Albert Kokosky Deforchaux van de beroemde Rotterdamse toko Ap Halen, chef Musa van het Haagse restaurant Sticky Rice en vele anderen. Op de propvolle culinaire agenda in het Kooktheater staan onder meer tahoe isi, dendeng basah, nasi petjel, daging blado en tahoe ketoprak Betawi. Meer info hier.

djadi3_WEBAziatisch ontbijtje

Hoewel de Tong Tong Fair elke dag om 11 uur opent, is het mogelijk om vanaf 10 uur te ontbijten bij Waroeng Koppi in de Entree. In 2016 wordt hier een Aziatisch ontbijtje geserveerd. Van zondag 28 mei t/m zondag 5 juni is nasi goreng verkrijgbaar (nasi goreng,  saté ajam, een gebakken ei, atjar, en kroepoek; geleverd door Restaurant Sticky Rice) en van 31 mei t/m 3 juni ook soto Solo (lontong, soto met rundvlees, gekookt ei, taugé en selderij, en gebakken uitjes; geleverd door Toko Djadi).  Alleen tot 12 uur verkrijgbaar en op = op. 

Eetwijk met 25 stands en een foodtruck

De Eetwijk, het grootste Aziatische foodcourt van ons land, is de smaakmaker van de Tong Tong Fair. Er zijn Indische en Indonesische gerechten te proeven die buiten de Tong Tong Fair zelden worden geserveerd. Drie geschakelde paviljoens bieden een indrukwekkende culinaire verzameling smaken: van regionale Indonesische streekkeukens, zoals de Soendanese en Padangse, tot Indische klassiekers zoals nasi rames en spekkoek. Er staan 25 kleinere en grotere waroengs en eethuizen. Dit jaar staat in de Eetwijk ook een foodtruck geparkeerd, aan het terras van het Indorock Café.