Over de Tong Tong Fair

Vriendschap, gastvrijheid en inspiratie

In 1959 was er een groepje Indische Nederlanders dat de Indische cultuur zo mooi, inspirerend en belangrijk vond, dat het een evenement ging organiseren om dat te laten zien. Meer dan een halve eeuw later vinden én doen we dit nog steeds: welkom op de Tong Tong Fair, de grootste Indische happening van de wereld, waar Oost en West elkaar ontmoeten in een sfeer van vriendschap, gastvrijheid en inspiratie. Ben je er nog nooit geweest?

Ontdek de 56e Tong Tong Fair

Van 29 mei t/m 9 juni 2014 vindt de 56e Tong Tong Fair plaats. De Tong Tong Fair presenteert ook dat jaar weer een caleidoscopische cross-over van oosterse en westerse culturen, met een sterk internationaal programma.

Ontdek waarom de Tong Tong Fair is opgenomen in de Rough Guide to World Music en waarom het evenement in 2007 de Grand Prix van de Nationale Evenementenprijzen heeft ontvangen, de Oscar van de Nederlandse evenementenbranche.

De Tong Tong Fair bestaat uit de beroemde Grand Pasar met het Indonesië-Paviljoen, de Eetwijk, met tientallen Aziatische restaurants en waroengs, en het internationale Tong Tong Festival, een cultureel programma rond de mix van Oost en West in podiumkunsten, exposities, gesproken woord en actualiteit.