Jessica Manuputty presenteert nieuwe cd TOMA!

Zangeres Jessica Manuputty brengt op 31 mei 2017 haar album TOMA! uit. Het bevat een selectie van haar lievelings ‘lagu-lagu’ (Molukse traditionals). De release zal ze vieren met een concert op de Tong Tong Fair in Den Haag.

Jessica Manuputty

‘Een jaar geleden voelde ik de behoefte om terug te gaan naar mijn Molukse roots. Ik dacht aan de ‘lagu-lagu’ die ik vroeger zo vaak zong met mijn familie in het huis van mijn grootouders. Ik dacht aan de schoonheid van de liedjes en vroeg me af waarom ik er nog nooit iets mee had gedaan. Het voelde ineens zo logisch om die muziek op te gaan nemen. Ik wilde een document  maken voor mezelf en mijn familie, mijn grootouders eren én de muziek doorgeven aan mijn jongste neefjes en nichtjes.

Tijdens de productie van dit album heb ik gemerkt hoe belangrijk het voor mij is om het Molukse verhaal levend te houden. Het is een deel van de Nederlandse geschiedenis die maar weinig mensen kennen. Ik hoop via de prachtige muziek ‘ons’ verhaal door te kunnen vertellen.’

TOMA! produceerde Jessica in samenwerking met Jelte Tuinstra (Jett Rebel). In de zomer van 2016 namen ze de liedjes op met de muzikanten Nick Croes, Gino Cochise en de zangeressen Na’omi Pariama en Daniella Loppies. ‘Ik wilde het zo intiem mogelijk houden en de huiskamersfeer van vroeger benaderen. Alles werd live op tape opgenomen in een kleine bezetting van zang, gitaren, ukelele en percussie. Hierdoor heeft de plaat precies de warme, organische, vintage sound gekregen die ik voor ogen had.’

Jessica Manuputty zong de afgelopen drie jaar in de live band van Jett Rebel. Ze toerden langs uitverkochte clubs en grote festivals waaronder Pinkpop, Lowlands en North Sea Jazz. Voor die tijd werkte ze als backing vocaliste voor artiesten als Postman, Barry Hay en Karin Bloemen.

TOMA! zal vanaf 31 mei 2017 verkrijgbaar zijn op cd en vinyl. Op 1 juni is de online release en zal het album ook verkrijgbaar zijn op o.a. Itunes en Spotify.

Waar, wanneer

Tong-Tong-Podium, 31 mei