Tussen trots en twijfel, concert van Wouter Muller

Wouter Muller is als singer-songwriter al jaren een trouwe gast op de Tong Tong Fair. Met solo-optredens of kleine bezetting en soms met een uitgebreide band, heeft het publiek al meermalen kennis kunnen maken met zijn bijzondere repertoire. Bijzonder omdat Wouter al zijn teksten en muziek zelf schrijft en ook nog in de Nederlandse taal.

Wouter Muller is een van de weinige Indo-muzikanten die zijn Indische afkomst in zijn liederen laat doorklinken. Wat Marion Bloem met haar literatuur doet, doet Wouter met zijn muziek. Die is inmiddels vastgelegd op 5 cd’s en 1 dvd.

Het publiek leerde hem leren kennen door liederen over zijn trots op de eerste generatie Indische Nederlanders. Vervolgens over zijn trots op zijn eigen Indische afkomst, zoals in zijn lied Senang. Daarna richtte hij zijn liedteksten meer op leeftijdsgenoten van de tweede generatie en bracht hij het identiteitsvraagstuk  ter sprake in zijn muziek. Nummers als Wat is een Indo?, Wie ben ik? en De twijfel zijn mooie voorbeelden van dit proces.

Op de 59e Tong Tong Fair zal Wouter dit proces met bekende en onbekende liederen vertolken in het programma Tussen trots en twijfel. Hij wordt begeleid door zijn vaste muzikanten Bep Kamphuis (sologitaar) en Nick de Vos (basgitaar).

Waar, wanneer

Tong-Tong-Podium, dinsdag 30 mei 13.30 uur