Beursprofiel Tong Tong Fair

De Tong Tong Fair (sinds 1959)  is een sfeervol evenement dat culturele, culinaire en beursactiviteiten combineert op een groot festivalterrein – het Malieveld – in het hart van Den Haag. Er participeren ongeveer 200 standhouders uit de food- en non food-sector.

In 2012 was de Tong Tong Fair de derde grootste beurs van Nederland, na de Huishoudbeurs en Vakantiebeurs. Verder staat de Tong Tong Fair op de negentiende plek in de top 50 van grootste betaalde evenementen. Hiermee is de Tong Tong Fair het enige Haagse evenement in die lijst. (bron: Respons Evenementen Top 100 van 2012).

De Tong Tong Fair is  het grootste festival van Den Haag met betaalde entree.

2012: Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Den Haag op 2 januari 2013 reikte Burgemeester Van Aartsen de Haagse Pluim uit aan de Tong Tong Fair, een onderscheiding die de stad reserveert voor personen of instanties die “een opmerkelijk positieve bijdrage hebben geleverd aan de beeldvorming van Den Haag”.

2008: In 2008 ontving Stichting Tong Tong de Stadspenning van Den Haag, “als blijk van grote waardering voor de organisatie gedurende vijftig jaar van de Pasar Malam Besar; een Euraziatisch evenement van grote nationale en internationale uitstraling en betekenis.” Het is de hoogste onderscheiding die de stad Den Haag uitreikt.

2007: In 2007 werd de Grand Prix 2007 van de Nationale Evenementenprijzen toegekend aan de Tong Tong Fair (voorheen Pasar Malam Besar) in Den Haag. De Grand Prix, de ‘Oscar’ van de evenementenbranche, wordt uitgereikt aan een evenement dat qua omvang, geschiedenis en uitstraling een bijzonder fenomeen is geworden. Eerdere winnaars waren het International Filmfestival Rotterdam, North Sea Jazz en Oerol.

2006: In 2006  kende de Gemeente Den Haag de Pasar Malam Besar de Promotieprijs 2006 (categorie Economie & Toerisme) toe.

Kenmerkend voor Tong Tong Fair is de diversiteit van haar publiek: er zijn generationele en sociale cross-overs. Tong Tong Fair wordt bezocht door eenlingen, tweetallen en grote families. Door de goede sfeer voelt vrijwel iedereen zich hier thuis. In onze publieksenquêtes  wordt al jaren de sfeer genoemd als eerste reden het evenement te bezoeken.

Uit een onderzoek van de Gemeente Den Haag (2013) blijkt dat de meeste bezoekers van de Tong Tong Fair een avontuurlijke instelling hebben: ze houden ervan om iets nieuws te ontdekken. Het exotische profiel van Tong Tong Fair – met een uniek aanbod in fair, food en festival –   sluit hier perfect op aan.

Tong Tong Fair wordt bezocht door ca. 90.000 liefhebbers van muziek, cultuur, literatuur, culinaire gerechten, reizen en winkelen. Zij komen uit binnen- en buitenland, onder meer uit de Verenigde Staten, Canada, Australië en Indonesië. De laatste jaren groeit het aantal bezoekers uit Frankrijk, Duitsland en België. De bezoekers uit Nederland komen uit het gehele land.

De Tong Tong Fair is elk jaar gastvrouw van het Tong Tong Festival. Dit internationale culturele festival presenteert de beste mix van Oost en West en kent zijn gelijke niet in Nederland: gedurende ruim een week worden honderden dans-, muziek- en toneelvoorstellingen, lezingen, workshops en talkshows gegeven. Per dag wordt de bezoekers tientallen voorstellingen, inbegrepen in de dagkaart, aangeboden. Het programma wordt elk jaar vernieuwd.

Tong Tong Fair is een geschikte locatie voor de introductie van een nieuw product, zowel food als non food.

Segmenten zijn food & drinks, toerisme, ontspanning & wellness, fashion & beauty, kunstnijverheid & antiek uit Azië, voorlichting & advies, goede doelen & fond- senwerving.

Tong Tong Fair oefent een enorme aantrekkingskracht uit op foody’s vanwege de veelheid en variatie in Aziatisch eten, verkrijgbaar in de Eetwijk (het grootste tijdelijke Ind(ones)ische food court van Nederland) en op de Grand Pasar (Aziatische snacks en zoetigheden).

Wilt u adverteren in een massamedium zoals de programmakrant van de Tong Tong Fair, die in een oplage van 100.000 verschijnt? Wij bieden diverse mogelijkheden tot adverteren, ook in relatiemagazine De Sobat en beurscatalogus Boekoe Pienter. Daarnaast verhuren we billboards op de Tong Tong Fair en versturen we naar ca 13.000 abonnees een digitale nieuwsbrief. Lees meer over de mogelijkheden op https://tongtongfair.nl/adverteren.

Om goed in te spelen op de wensen en verwachtingen van onze bezoekers en hen tegelijkertijd te verrassen enquêteren wij ieder jaar ca 700 bezoekers.

Wij investeren veel in een mooi en toegankelijk evenement. Het hele evenemententerrein is bevloerd, alle paviljoens komen van Neptunes Structures, leidend in de branche van ’tijdelijke onderkomens’. In de Entree is een tropische tuin, met fontein. Alle wanden zijn in de huiskleur geschilderd. Grote delen van de vloer zijn gestoffeerd.

Wij stellen ook eisen aan onze standhouders. Zij zijn verplicht om hun stand sfeervol in te richten. Kale marktkramen staan wij niet toe. Om de standhouders extra te motiveren reikt een onafhankelijke vakjury elk jaar een prijs uit aan de mooiste, best verzorgde stand: de Ems Grizèl Trofee.

Wilt u ook deelnemen? Klik { hier } voor meer informatie.