• Tong-Tong-Podium
    op de Grand Pasar

Dit zijn de themapaviljoens van de Tong Tong Fair

De Tong Tong Fair is een archipel van tenten, opgebouwd als een stad met straten en pleinen, theaters en tentoonstellingen, winkels en waroengs, paviljoens en podia. Wat vind je waar?

Entreepaviljoen (‘Entree’)

Hier vind je de kassa’s, informatiebalie en garderobe.

Rogierplein

Direct na de Entree kom je op het Rogierplein. Hier staan culturele stands en tentoonstellingen. Voor koffie, thee en snacks (zoet/hartig) kun je terecht bij Waroeng Koppi.

Studio Tong Tong

De glazen wanden van de nieuwe Studio Tong Tong laten je zien wat zich binnen afspeelt: lezingen, discussies, debatten en talkshows maar ook intieme muziek-, theater- en filmvoorstellingen. Stap over de drempel en zoek de verdieping.

Grand Pasar

Een bezoek aan deze beroemde East-meets-West-beurs is een zintuiglijke reis waar geur, kleur en klank om voorrang strijden. Het aanbod varieert van (antieke) meubels, woonaccessoires, kookgerei, stoffen, kunst, Yogya-zilver, antiek, curiosa, textiel, kleding, boeken, sieraden, edelstenen, vruchten, tropische planten, kruiden en specerijen en vele andere prachtige hebbedingen en weggevers.

Tong-Tong-Podium

Het Tong-Tong-Podium is het grootste podium van de Tong Tong Fair en staat in de Grand Pasar. Er is een doorlopend podiumprogramma met muziek- en dansvoorstellingen, modeshows en pentjak-demonstraties. Er zijn 300 zitplaatsen maar ook passanten hebben staruimte.

De Rotonde

In De Rotonde draait alles om dans en zetten dj’s, livebands en dansleraren de toon. Centraal staat een dansvloer waar rock-‘n’-roll, dance, Indopop, linedance, poco-poco, jive en lindyhop maar ook workshops Polynesische en Indonesische dans elkaar afwisselen. Ook voor de pentjak silat is De Rotonde de locatie. De Rotonde is vanaf de voorzijde van de Tong Tong Fair goed te zien en heeft een transparante gevel en groot terras. De naam verwijst naar de legendarische Rotonde in de Houtrusthallen, waar we ons evenement van 1963 tot en met 1987 organiseerden. In De Rotonde werd tot diep in de nacht gedanst.

Indonesië-Paviljoen

Het Indonesië-Paviljoen is gehuisvest in verscheidene, aaneen geschakelde paviljoens naast de Grand Pasar. Door de smalle straatjes, uitpuilende winkeltjes en typische geuren, waan je je op een avondmarkt in Indonesië. In het Indonesië-Paviljoen staan standhouders uit Jakarta, Depok, Garut, Tangerang (West-Java), Semarang, Yogyakarta, Sleman (Midden-Java), Malang (Oost-Java), Wondama (West-Papua), Bukittinggi (West- Sumatra) en Bali.

Pentas Wisata

Een nieuw podium in het Indonesië-Paviljoen geheel aan Indonesië gewijd met toeristische informatie, muziek en workshops. Heb je plannen om naar Indonesië te reizen? Dan begint hier de voorpret.

De Eetwijk

Veel mensen beginnen hun bezoek aan de Tong Tong Fair met een bezoek aan de Eetwijk. Hier zijn diverse Indonesische streekkeukens vertegenwoordigd, zoals die van Soenda, Java, Padang en Palembang. Het bijzondere van de Indonesische keuken is zijn diversiteit: de archipel verenigt heel diverse smaken, deels verbonden met verschillende religies en hun eetvoorschriften. Ook het Kooktheater is in de Eetwijk.

Kooktheater

In het Kooktheater laten kooksterren zien hoe zij zich door de Indische keuken laten inspireren, een eeuwenoude fusion van de oosterse en westerse keuken die ook alle ruimte biedt aan experiment. Bekijk hier het programma van 2019.

De  Dierentuin

Café De Dierentuin is in Eetwijk. Waarom die naam? Omdat je uitkijkt op het Provinciehuis waar ooit de Haagse Dierentuin stond. Hier vonden de eerste 4 edities van de Pasar Malam Tong-Tong plaats (zoals de Tong Tong Fair toen heette).