Masterclasses in het Kooktheater

In 2018 bieden we 4 masterclasses aan in het Kooktheater. Je docenten zijn de Maleisische topchef Norman Musa (25, 28 mei), Marc Tierolf (29 mei) en Annemarie Pronk, winnares van Heel Holland bakt 2016 (31 mei). Reserveer snel, want het aantal plaatsen is beperkt!

Norman Musa

Kook jij ook zo graag je eigen curry, maar gebruik je daarvoor kant-en-klare kruidenpasta? Norman Musa is een prijswinnende chef en ambassadeur van de Maleisische keuken. In deze masterclass leren deelnemers onder begeleiding van Norman Musa een eigen currypasta maken op basis van verse kruiden. De curry wordt gebruikt in het gerecht met zalmstukken met okra en tomaat.

Voorafgaand aan de masterclass krijgen deelnemers een Foodtour over de Haagse Markt van Helena Smit, die met haar bedrijf ‘Eating Habits’ eetculturen promoot. Zij neemt deelnemers mee naar de plekjes waar je de beste Aziatische kruiden, groenten en fruit kunt vinden. De ingrediënten worden vervolgens in de masterclass gebruikt.

Na afloop van de masterclass kunnen deelnemers hun eigen currygerecht gezamenlijk opeten. Deelnemers krijgen ook een goodiebag mee.

Datum
Vrijdag 25 mei

Foodtour
9:45 uur verzamelen op Den Haag HS voor de Foodtour
11:45 uur einde Foodtour

Masterclass
12:30 uur aanvang masterclass in het Kooktheater van de Tong Tong Fair
13:45 uur einde masterclass

Prijs
€12,50 p.p. excl.entree voor de Tong Tong Fair

Reserveren?
Er is maar een beperkt aantal plaatsen, dus wees er snel bij. Vol=vol. Aanmelden geschiedt alleen via de website. Een reservering is pas definitief als er betaald is. Naast deze boeking dien je ook over een toegangsticket te beschikken.
Inschrijven kan via deze link.

Norman Musa

Tijdens deze masterclass leren deelnemers een frisse Maleisische salade te maken onder leiding van een prijswinnende chef en ambassadeur van de Maleisische keuken: Norman Musa. Bij de salade wordt gemarineerde tempé gemaakt. Norman laat vooral zien dat het niet veel tijd kost om iets lekkers te maken.

Voorafgaand aan de masterclass krijgen deelnemers een Foodtour over de Haagse markt van Helena Smit, die met haar bedrijf ‘Eating Habits’ eetculturen promoot. Zij neemt deelnemers mee naar de plekjes waar je het beste Aziatische kruiden, groenten en fruit kunt vinden. De ingrediënten worden vervolgens in de masterclass gebruikt.

Na afloop van de masterclass kunnen deelnemers hun eigen gemaakte salade gezamenlijk opeten. Deelnemers krijgen ook een goodiebag mee.

Datum
Maandag 28 mei

Foodtour
9:45 uur verzamelen op Den Haag HS voor de Foodtour
11:45 uur einde Foodtour

Masterclass
12:30 uur aanvang masterclass in het Kooktheater van de Tong Tong Fair
13:45 uur einde masterclass

Prijs
€12,50 p.p. excl. entree voor de Tong Tong Fair

Reserveren?
Er is maar een beperkt aantal plaatsen, dus wees er snel bij. Vol=vol. Aanmelden geschiedt alleen via de website. Een reservering is pas definitief als er betaald is. Naast deze boeking dien je ook over een toegangsticket te beschikken.
Inschrijven kan via deze link.

Marc Tierolf

Pangsit en lemper zijn hapjes die vaak worden geserveerd tijdens een feestelijke gelegenheid. In deze masterclass leer je de fijne kneepjes van het pangsit vouwen en lemper rollen onder leiding van Marc Tierolf.

Deze chef staat bekend om zijn heerlijke, huisgemaakte ketjap, spekkoekijs en rozenstroop. Daarnaast catert hij Indisch eten. Allemaal volgens het recept van zijn oma Miet, met een twist van Tierolf.

Deelnemers leren ook de vulling van de hapjes te maken. De pangsit wordt door Marc centraal gebakken. Na de masterclass kunnen deelnemers hun eigen hapjes gezamenlijk opeten.

Waar, wanneer?
Kooktheater, dinsdag 29 mei, 12.30 uur – 13:45 uur

Prijs
€7,50 p.p. excl. entree voor de Tong Tong Fair

Reserveren?
Er is maar een beperkt aantal plaatsen, dus wees er snel bij. Vol=vol. Aanmelden geschiedt alleen via de website. Een reservering is pas definitief als er betaald is. Naast deze boeking dien je ook over een toegangsticket te beschikken.
Inschrijven kan via deze link.

Annemarie Pronk

Annemarie Pronk, winnares van Heel Holland Bakt 2016, leert je in deze masterclass hoe zij haar Maleisische regenboog-spekkoek maakt. In vogelvlucht gaan we door de handelingen heen: van het maken tot het beslag tot het bakken en snijden van de meerlagige koek.

Deelnemers leren in tweetallen de technieken voor het afmeten en snijden van de lagen koek. Wanneer alle losse onderdelen klaar zijn, wordt de spekkoek klassikaal ‘in elkaar gezet’ met transparante gelei. Zo bouwt ieder tweetal een stukje aan de koek. Annemarie neemt een kant-en-klaar exemplaar mee die wordt aangesneden. Zo zie je het effect van wat ze net met elkaar gedaan hebben. En dan kan er lekker geproefd worden met elkaar.

De masterclass begint met een interactieve bakquiz. De winnaar ontvangt een gesigneerd exemplaar van Pronks’ kookboek Bakken met liefde.

Waar, wanneer?
Kooktheater, donderdag 31 mei ,12.30 uur – 13:45 uur

Prijs
€7,50 p.p. excl. entree voor de Tong Tong Fair

Reserveren?
Er is maar een beperkt aantal plaatsen, dus wees er snel bij. Vol=vol. Aanmelden geschiedt alleen via de website. Een reservering is pas definitief als er betaald is. Naast deze boeking dien je ook over een toegangsticket te beschikken.
Inschrijven kan via deze link.