60e Tong Tong Fair succesvol afgesloten

De 60e Tong Tong Fair heeft 83.000 bezoekers getrokken. Het Indische evenement op het Malieveld in Den Haag duurde in 2018 11 dagen (24 mei t/m 3 juni). Vorig jaar waren er ook 83.000 bezoekers maar duurde de Tong Tong Fair een dag langer. De organisatie is tevreden met het resultaat.

Bezoekers waardeerden de 60e Tong Tong Fair met het rapportcijfer 8. Het aantal jonge bezoekers blijft onverminderd groeien, duidelijk zichtbaar in de weekenden die druk bezocht werden. Op 24 mei opende schrijfster Marion Bloem de 60e editie.

Bezoekers waren enthousiast over de nieuwe routing en de terrassen buiten.

De tentoonstelling Naar Holland, over de komst van Indo-Europese Nederlanders naar Nederland in de periode 1952-1956, maakte veel emoties los. Voor veruit de meeste personen was dit een onbekende geschiedenis. Was de komst een repatriëring, migratie of vlucht? Ook de tentoonstelling over Indische iconen in de Nederlandse popmuziek trok veel bekijks. The Jakarta Post, de grootste Engelstalige krant van Indonesië, publiceerde een verslag.

Hoogtepunten waren de acts van Massada, Wouter Hamel, Sjors van der Panne, de Polynesische muziek en dans van Maeva i.s.m. de Tahitiaanse danser Teaonui Tetumi, de pentjak silat (martial arts) van Cecep Arif Rahman uit Garut (Indonesië) en worldjazz van I Wayan Balawan & Batuan Ethnic Fusion (Bali). Ook de thema-avond Indorock around the clock trok grote belangstelling. Veel succes had de afterparty op zaterdag 2 juni in het Paard i.s.m. DJ Mag Indonesia en dj’s uit Indonesië.

De 61e Tong Tong Fair vindt in 2019 plaats. De exacte datum wordt dit najaar bekend gemaakt.