Aanzienlijke economische spin-off van Tong Tong Fair
voor gemeente Den Haag

De economische spin-off van de Tong Tong Fair is groot. Dit bleek uit een onderzoek dat de Gemeente Den Haag in 2016 liet uitvoeren naar de invloed van Haagse evenementen op de lokale economie.

Ieder jaar verwelkomt de Tong Tong Fair honderden deelnemers uit het buitenland: standhouders, artiesten en officials. In 2016 registreerde de Tong Tong Fair ca. 3.500 overnachtingen voor ca. 350 buitenlandse deelnemers (exclusief bezoekers). Daarnaast dragen ook de binnenlandse bezoekers bij aan de Haagse economie. Twee derde van het publiek komt van buiten de regio Haaglanden, ongeveer de helft zelfs van buiten de provincie Zuid-Holland. Voor de totstandkoming van het evenement werkt de Tong Tong Fair, waar mogelijk, samen met partners uit de regio. Uitgezonderd is de leverancier van de tenten, Neptunus Structures uit Kessel (Limburg), wereldwijd de specialist in demontabel bouwen.

Yogyakarta, Malang, West-Sumatra

De 60e Tong Tong Fair in 2018 zal weer veel deelnemers en bezoekers naar Den Haag brengen. In het populaire Indonesië-Paviljoen staan niet alleen tientallen ondernemers die speciaal voor de Tong Tong Fair uit Indonesië overkomen, ook presenteren de steden Yogyakarta en Malang alsmede de regio West-Sumatra zich. Op de Grand Pasar staan standhouders uit andere delen van Azië, vooral uit Vietnam, Maleisië, Singapore, Thailand en India.

Openingstijden, prijzen

De 60e Tong Tong Fair (24 mei t/m 3 juni 2018) duurt elf dagen en is dagelijks geopend van 12.00 – 22.00 uur. Dagkaarten volwassenen € 15,00 (voorverkoop € 12,00); kinderen € 4,50 (voorverkoop € 4,00). Avondkaarten € 9,50 (vanaf 18.00 uur). Elfdaags passe-partout vanaf € 65,00. De verkoop van kaarten voor de 60e Tong Tong Fair start eind februari 2018.