Anugerah wint Zilveren rijstlepel 2018


De Zilveren Rijstlepel is dé culinaire prijs van de Tong Tong Fair, die ook buiten het evenement bekendheid geniet. De prijs is gewonnen door Restaurant Anugerah. Ook in 2013 won dit restaurant deze prijs, om daarna steeds in de top 3 te eindigen. De jury prijst de sfeervolle aankleding, het mandje met de etenswaren en uiteraard de ikan bakar, sappige vis met een simpele en perfecte nasi goreng (stand 4711).

Warung/Restaurant Redjeki

De tweede plaats is voor Warung/Restaurant Redjeki, een nieuwe rising star aan het firmament. De jury was vooral geïmponeerd door de flexibele instelling van het personeel gezien de enorme drukte en natuurlijk de soto ayam waarin alle producten en zelfs het ei kakelvers waren (stand 3121).

Waroeng I. Djaja

Ook nieuw in de top 3 is Waroeng I. Djaja, waar de martabak met veel smaak werd gegeten en waar de moderne wereld is binnengedrongen middels de ‘oortjes’ die door de vriendelijke bediening wordt gebruikt voor de bestellingen en waar de keuken heerlijk ruikt (stand 4511).

Lekkerste snack

In de categorie ‘lekkerste snack’ staat voor de vierde keer in de laatste zes jaar Tamalinda op de eerste plaats. De stand die al 46 jaar meedraait – opgezet door mama Elza en papa Luc en toen zijn dochters – wordt nu bemand door zoon en broer Omar die speciaal hiervoor even Bali heeft verlaten. De winnaar: overheerlijke klepon (stand 3531).

Lekkerste drankje

In de categorie ‘lekkerste drankje’ wint Heilig Boontje Espresso (stand 4642). De loftuitingen zijn niet van de lucht: heerlijke espresso, stijlvolle outfit, leuk personeel, goede sfeer en een genot om bij hen koffie te drinken. Een jurylid van de derde generatie deed de kopi tubruk denken aan zijn vader…

Over de prijs

De Tong Tong Fair wil de vele restauranthouders motiveren en stimuleren om zo goed mogelijk hun best te doen, originele gerechten op de kaart te zetten en die in een sfeervolle omgeving aan te bieden. Een onafhankelijke publieksjury gaat de eerste dagen alle eethuizen af. Ook bezoekt de jury stands met hartige en zoete snacks, warme en koude drankjes.

Er zijn drie prijzen: voor de beste snack, het lekkerste drankje en De Zilveren Rijstlepel voor het beste restaurant. Het is dé culinaire prijs van de Tong Tong Fair, die ook buiten het evenement bekendheid geniet.