Djait Cok Oooom Piet wint Ems Grizèl Trofee 2016

Ieder jaar beoordeelt een onafhankelijke jury het uiterlijk van de stands op de Tong Tong Fair. De winnaar ontvangt de Ems Grizèl Trofee. In 2016 gaat deze prijs naar Djait Cok Oooom Piet (2423 ) in het Indonesië Paviljoen.

De kleurrijke stand is zo opgezet dat voorbijgangers worden uitgenodigd stil te staan en rond te kijken. De grote vlieger trekt van ver al de aandacht net als de kleermaker (djait) in de stand.
Eervolle vermeldingen gaan naar Erna Gallery (2352) in het Indonesië-Paviljoen en Schoolproject DSBD Bantul (1722) op de Grand Pasar.

Foto: Caro Bonink

Winnaar van de Ems Grizèl Trofee 2016: Djait Cok Oooom Piet (2423 ) in het Indonesië-Paviljoen

Ems Grizèl Trofee

Ieder jaar beoordeelt een onafhankelijke jury het uiterlijk van de stands op de Tong Tong Fair. De trofee is genoemd naar Ems Grizèl, die dertig jaar lang als vrijwilliger de administratie van het evenement verzorgde. In 1998 is zij overleden; en met deze prijs houden wij de herinnering aan haar levend. Het was een initiatief van twee standhouders, de heren Jaspers en Shamsi.

De jury beoordeelde alle stands op de Tong Tong Fair, en hanteerde daarbij de volgende criteria: of de stand een eigen sfeer of gezicht heeft weten te creëren; welke middelen van presentatie zijn gebruikt voor de inrichting, zoals verlichting en kleurgebruik. Er wordt niet gekeken naar de grootte van de stand. Buiten beoordeling vallen: theaters, tentoonstellingen en stands van de organisatie.

Juryleden 2016

De jury van de Ems Grizèl Trofee bestond dit jaar uit: kunsthistoricus en taxateur Philomeen van ’t Hooft van het Venduehuis in Den Haag. Het Venduehuis organiseert dit jaar taxatie-uurtjes voor Aziatische kunst op de Tong Tong Fair. Ook kunt u de originele schilderijen van Jan Schlechter Duvall – aan wie een digitale presentatie is gewijd in het Cultuurpaviljoen – in het Venduehuis bekijken.
Het andere jurylid is Joyce Bloem, beeldend kunstenaar en o.a. een van de initiatiefnemers van Sawah Belanda op het terrein van Museum Bronbeek. Donderdag 2 juni geeft Hans Slijp een workshop in de Bengkel namens Sawah Belanda.