Europalia Indonesia in Den Haag

Yogya Hip Hop Foundation

Yogya Hip Hop Foundation

Hoe kun je de complexe en diverse cultuur van Indonesië tonen zonder hierbij in clichés te vervallen? In samenwerking met Indonesische en Europese artiesten, curatoren en experts, gaan Europalia, het Zuiderstrandtheater/Nieuwe Kerk en de Tong Tong Fair deze uitdaging aan en tonen de contrasterende kanten van Indonesië. In de Nieuwe Kerk in Den Haag vindt het programma plaats op 8, 9, 17, 29 december 2017 en 6 januari 2018.

In Den Haag ontmoeten uitersten elkaar:  gondang-muziek uit Sumatra, hiphop uit Yogyakarta, percussie uit Atjeh, worldjazz, dangdut… Kijk voor de line-up en speeltijden op de website van het Zuiderstrandtheater. Bij alle voorstellingen in Den Haag is Indonesisch streetfood verkrijgbaar en op enkele dagen zijn er ook verkoopstands met boeken en cadeaus.

EUROPALIA international

EUROPALIA international is een van de belangrijkste kunstenfestivals van Europa. Wat in 1969 als een festival begon dat zich richtte op Europese landen, is over de jaren heen uitgegroeid tot een grootschalige biënnale die een platform biedt voor culturen uit de hele wereld. Dit jaar is Indonesië het gastland van de biënnale en organiseert EUROPALIA van 10 oktober 2017 tot 21 januari 2018 talrijke tentoonstellingen, concerten, dans- en filmvoorstellingen en literaire evenementen met Indonesische kunstenaars en artiesten.  In België begint het programma op 10 oktober, kijk voor alle activiteiten van EUROPALIA Indonesia op europalia.eu.