Nieuw: masterclasses

In 2018 biedt de Tong Tong Fair 4 masterclasses aan in het Kooktheater. De docenten zijn de Maleisische topchef Norman Musa (25, 28 mei), Marc Tierolf (29 mei) en Annemarie Pronk, winnares van Heel Holland bakt 2016 (31 mei).

Norman Musa

Norman Musa is een prijswinnende chef en ambassadeur van de Maleisische keuken. In een masterclass op vrijdag 25 mei leren deelnemers een eigen currypasta maken op basis van verse kruiden. In een tweede masterclass op maandag 28 mei leren zij een frisse Maleisische salade te maken, met gemarineerde tempé gemaakt. Norman laat vooral zien dat het niet veel tijd kost om iets lekkers te maken. Op beide dagen kunnen deelnemers voorafgaand aan de masterclass deelnemen aan een Foodtour over de Haagse Markt door Helena Smit, die met haar bedrijf ‘Eating Habits’ eetculturen promoot. Zij neemt deelnemers mee naar de plekjes waar beste Aziatische kruiden, groenten en fruit te vinden zijn. De ingrediënten worden vervolgens in de masterclass gebruikt.

Marc Tierolf

Pangsit en lemper zijn hapjes die vaak worden geserveerd tijdens een feestelijke gelegenheid. In deze masterclass leer je de fijne kneepjes van het pangsit vouwen en lemper rollen onder leiding van Marc Tierolf. Deze chef staat bekend om zijn ketjap, spekkoekijs en rozenstroop. Daarnaast catert hij Indisch eten. Allemaal volgens het recept van zijn oma Miet, met een twist van Tierolf. Dinsdag 29 mei.

Annemarie Pronk

Annemarie Pronk, winnares van Heel Holland Bakt 2016, leert de deelnemers hoe zij haar Maleisische regenboog-spekkoek maakt. In vogelvlucht gaan we door de handelingen heen: van het maken tot het beslag tot het bakken en snijden van de meerlagige koek.Deelnemers leren in tweetallen de technieken voor het afmeten en snijden van de lagen koek. Wanneer alle losse onderdelen klaar zijn, wordt de spekkoek klassikaal ‘in elkaar gezet’ met transparante gelei. Zo bouwt ieder tweetal een stukje aan de koek. Annemarie neemt een kant-en-klaar exemplaar mee die wordt aangesneden. Zo zie je het effect van wat ze net met elkaar gedaan hebben. En dan kan er lekker geproefd worden met elkaar. Donderdag 31 mei.

Reserveren is verplicht. Meer informatie over prijs, tijd, locatie en reservering: tongtongfair.nl/masterclasses.