60e Tong Tong Fair: onmisbaar voor foodies

De Tong Tong Fair heeft een grote aantrekkingskracht op foodies en is beroemd om haar diverse en specialistische aanbod van Indische en Indonesische gerechten. De jubileumeditie van de Tong Tong Fair heeft een extra grote Eetwijk, biedt nieuwe masterclasses en een fonkelnieuw programma van het Kooktheater met gasten als Annemarie Pronk (Heel Holland Bakt), foodstylist Vanja van der Leeden (o.a. Elle Eten), Betty van Enst (24 Kitchen) en de internationale topchef Norman Musa. De 60e Tong Tong Fair begint 24 mei 2018.

Kooktheater: inspiratie & experiment

In het Kooktheater van de Tong Tong Fair laten kooksterren zien hoe zij zich door de Indische keuken laten inspireren, een eeuwenoude fusion van de oosterse en westerse keuken die ook alle ruimte biedt aan experiment. Het Kooktheater bevindt zich in de Eetwijk.

Een van de deelnemers in 2018 is Annemarie Pronk die de feestelijke regenboog-spekkoek zal demonstreren, die haar in 2016 naar de overwinning van Heel Holland Bakt bracht. Een andere gast is foodstylist/schrijver én fervent kookster Vanja van der Leeden, die zich voor haar moderne Indische gerechten volop laat inspireren door het Indisch culinaire erfgoed en daarbij prachtige presentaties maakt. De uit Maleisië afkomstige chefkok Norman Musa, laat vanuit metropool Londen de wereld kennismaken met de keuken van zijn moederland. Ook hij geeft kookdemonstraties.  Er zijn iedere dag kookdemonstraties in het Kooktheater. Het volledige culinaire programma is in april 2018 bekend.

Masterclasses

Nieuw dit jaar zijn ook de masterclasses waarin experts focussen op technische vaardigheden, zoals pangsit vouwen, lemper rollen en diverse snijtechnieken.

Uitbreiding van de beroemde Eetwijk

In dit jubileumjaar wordt de Eetwijk uitgebreid. De paviljoens Eetwijk Oost, West en Noord krijgen concurrentie van Eetwijk Zuid. Door een nieuwe routing maken foodies nu een culinaire ronde langs eethuizen.

Met tientallen restaurants en waroengs (kleine eethuisjes) is de Eetwijk de smaakmaker van de Tong Tong Fair en het grootste Indische/Indonesische foodcourt van Europa. Een indrukwekkende culinaire verzameling van smaken wordt geboden: van regionale streekkeukens uit Indonesië, zoals de Soendanese en de Padangse, tot Indische klassiekers als nasi rames en spekkoek. Hier kunnen foodies Indische en Indonesische gerechten proeven die buiten de Tong Tong Fair zelden worden geserveerd.

De Tong Tong Fair is ook populair bij liefhebbers van zoete lekkernijen, vanwege het indrukwekkend diverse aanbod van zoete cakes zoals spekkoek, kwee lapis, bika ambon, kwee mangkok, boloe koekoes.

Openingstijden, prijzen

De 60e Tong Tong Fair (24 mei t/m 3 juni 2018) duurt elf dagen en is dagelijks geopend van 12.00 – 22.00 uur. Dagkaarten volwassenen € 15,00 (voorverkoop € 12,00); kinderen € 4,50 (voorverkoop € 4,00). Avondkaarten € 9,50 (vanaf 18.00 uur). Elfdaags passe-partout vanaf € 65,00. De verkoop van kaarten voor de 60e Tong Tong Fair start eind februari 2018.