Ranis Saté Bar wint Zilveren Rijstlepel 2017

Ranis Saté Bar wint de Zilveren Rijstlepel 2017, de culinaire prijs van de Tong Tong Fair voor de beste eetstand. In de categorie ‘lekkerste snack’ won Dapur Kecil;  de prijs voor het ‘lekkerste drankje’ ging naar Tropical IJs.

 

Kookworkshops, culinaire arrangementen, een Aziatisch ontbijtje vanaf 10.00 uur, het Kookthater en de grote smaakmaker: De Eetwijk. Geen wonder dat de Tong Tong Fair het ‘lekkerste’ evenement van Nederland wordt genoemd. Al bijna 60 jaar lang is het een feest voor foody’s.

De Tong Tong Fair wil de vele restauranthouders motiveren en stimuleren om zo goed mogelijk hun best te doen, originele gerechten op de kaart te zetten en die in een sfeervolle omgeving aan te bieden.  Een onafhankelijke publieksjury gaat de eerste dagen alle eethuizen af. Ook bezoekt de jury stands met hartige en zoete snacks, warme en koude drankjes.

Er zijn drie prijzen: voor de beste snack, het lekkerste drankje en De Zilveren Rijstlepel voor het beste restaurant.  Het is dé culinaire prijs van de Tong Tong Fair, die ook buiten het evenement bekendheid geniet.

Zilveren Rijstlepel 2017

De Zilveren Rijstlepel is gewonnen door Ranis Saté Bar. Do one thing well — in dit geval: vers gegrilde saté kambing van geitenvlees, perfect van smaak en zonder veel toeters en bellen geserveerd door vriendelijk personeel (stand 5311).

De tweede plaats is voor Restaurant Anugerah. Jaar in, jaar uit weet dit restaurant zich in de top 3 te koken. De jury prijst de constante kwaliteit en roemt de lontong rames en ikan bakar (stand 4511).

De derde plaats is voor Naomi’s Restaurant, in 2016 de winnaar van de Zilveren Rijstlepel. Volgens de jury zijn de sambal goreng boontjes in het  Padang menu (ayam, kambing, inktvis, rendang, sambal goreng boontjes) de smakelijkste van de Tong Tong Fair (stand 4311).

Lekkerste snack

In de categorie ‘lekkerste snack’ wint Dapur Kecil. De jury is vol lof voor hun Koningskroon (stand 4712).

Lekkerste drankje

In de categorie ‘lekkerste drankje’ — je kunt het aan de lange rij wel zien —  wint net als vorig jaar Tropical IJs (stand 3711).