Rondleiding Nationaal Archief

Verscheidene Haagse (culturele) instellingen haken in 2018 aan bij de 60e Tong Tong Fair.  Zo kunnen bezoekers van de Tong Tong Fair op woensdag 30 mei en donderdag 31 mei 2018 tussen 10.00 en 11.00 uur bij het Nationaal Archief deelnemen aan een rondleiding door de tentoonstelling De wereld van de VOC.

Bijna tweehonderd jaar lang – van 1602 tot 1798 – heerst de Verenigde Oost-Indische Compagnie over de handel in het oostelijke deel van de wereld. Voor het eerst brengt het Nationaal Archief topstukken uit het VOC-archief samen in een tentoonstelling. U reist langs unieke kaarten, scheepsjournalen, brieven en tekeningen uit 200 jaar VOC-geschiedenis.

In de tentoonstelling wordt aan de hand van persoonlijke verhalen de VOC-tijd tot leven gebracht. Journalist en antropoloog Joris Luyendijk en schrijvers Nelleke Noordervliet en Ramsey Nasr zijn hiervoor in de huid gekropen van onder andere een gouverneur-generaal, een grootaandeelhouder, een dominee en een koopman. Sommige verhalen laten zien dat de geschiedenis doorwerkt in het heden en soms nog verrassend actueel is.

Het programma start met een introductie op de tentoonstelling De wereld van de VOC. Aansluitend kunnen bezoekers de tentoonstelling bezoeken.

Aanmelden is verplicht

  • Aanmelden via Events@nationaalarchief.nl
  • Prijs:  € 2,50 per persoon (i.p.v. € 7,50)
  • Wanneer:  woensdag 30 mei en donderdag 31 mei 2018, 10.00 – 11.00 uur
  • Waar: Nationaal Archief, Prins Willem-Alexanderhof 20 Den Haag  (direct naast Den Haag Centraal)