Naomi’s Restaurant wint Zilveren Rijstlepel 2016

Naomi’s Restaurant (standnr. 4121) heeft de Zilveren Rijstlepel 2016 gewonnen, de culinaire prijs van de Tong Tong Fair. De prijs is ook buiten het evenement bekend: meerdere winnaars hebben de Zilveren Rijstlepel trots in hun restaurant hangen.

Een onafhankelijke, anonieme publieksjury is de eerste dagen alle eethuizen afgegaan. Ook heeft de jury stands bezocht met hartige en zoete snacks, warme en koude drankjes. De jury vond de diversiteit aan gerechten op de menukaarten opvallend. Restaurants hebben duidelijk moeite gedaan om naast klassiekers ook niet alledaagse gerechten aan te bieden, zoals otak-otak (een visgerecht), pempek Palembang, batagor, basok tahu goreng.

1 Naomi’s Restaurant (4121) – Zilveren Rijstlepel 2016

Alle juryleden kwamen enthousiast terug van Naomi’s Restaurant; elk gerecht dat werd geproefd, was buitengewoon goed van smaak. Over het Padang-menu schreef de jury: ‘heerlijk zachte tempé, malse gule kambing, rendang die mooi in balans is. Kortom, een mooie verscheidenheid van afzonderlijk herkenbare smaken. De porties zijn zeer royaal en worden mooi gepresenteerd in een sfeervolle ambiance.’

Naomi's Restaurant is winnaar van de Zilveren Rijstlepel 2016

Naomi’s Restaurant is winnaar van de Zilveren Rijstlepel 2016

2. Kookstudio Dapur Saya (5231)

Vorig jaar begon Dapur Saya met een piepklein introductiestandje met niet veel meer dan een wadjan op groot vuur om kwetiau te bereiden. Het smaakte naar meer en dit jaar kwam Kookstudio Dapur Saya terug, iets groter en met meer gerechten op de kaart. Bijzonder is dat je de kok kunt aansturen: een beetje meer of minder zout, liever geen mosselen – het kan allemaal. De jury roemde met name de kwetiau seafood.

3. Restaurant Anugerah (4131)

Dit restaurant weet zich ieder jaar in de top 3 te koken! De jury noemt de sajoer asem perfect en legendarisch, evenals de rawon. Anugerah gebruikt verse kruiden, bakt en grilt ter plaatse en serveert de gerechten op een fraaie manier in rieten mandjes.

LEKKERSTE SNACK & toetje

De prijs voor de lekkerste snack is gegaan naar Warung Tamalinda (3611), gespecialiseerd in zoete koekjes en hartige snacks. Warung Tamalinda is met meer dan veertig jaar deelname aan de Tong Tong Fair ook de ‘oudste’ standhouder van het evenement. Aanraders zijn de gevulde tahoe en pisang goreng.

De prijs voor het lekkerste toetje ging naar Tropical Ice (3311). De lange rij voor dit kleine standje is veelzeggend. Aanraders zijn de es teller en de tjendol.