Theater Djempol: HK$12

De onder Napoleon gedeserteerde Fransman Louis vertrekt naar Indië. Onderweg koopt hij voor twaalf Hong Kong dollar (HK$12) het bruidje Sing. Weinig meer wist regisseuse Dominique Roskott over haar voormoeder en voorvader. Wat zou er zich hebben afgespeeld tussen die twee? Theater Djempol heeft de voorstelling  ‘HK$12’.  speciaal voor de Tong Tong Fair gemaakt!

Roskott schreef vervolgens een theatertekst, een sprookje met smokkelende piraten en de Koningin van de Zuidzee. Iedereen wil toch het liefst een mooie afkomst hebben? In de huidige discussie over ons koloniale verleden, worden echter vraagtekens geplaatst. Was Sing een slachtoffer en Louis dus een dader? Moet er iemand sorry zeggen?

Theatraal onderzoek

HK$12 is een theatraal onderzoek. De spelers lezen de tekst, stappen uit het sprookje en discussiëren met het publiek. Scènes worden herzien en opnieuw gespeeld. Een geluidsdecor vormt de schakel tussen de spelers en het verleden, tussen Oost en West. Geluiden worden gemixt en vervormd. Vervormen de spelers ook de geschiedenis?

Vanaf 8 jaar

Deze voorstelling is bedoeld voor alle generaties vanaf 8 jaar. Theater Djempol laat zich voor zijn theatervoorstellingen inspireren door vertelvormen, klanken en magische elementen uit de eigen Indische cultuur.

Dominique Roskott (Idee, tekst en regie), Nathalie Smoor en Tjebbe Roelofs (spel), Wouter de Smit (geluidsdecor)

Studio Tong Tong

Donderdag 24 mei, vrijdag  1 juni, zaterdag 2 juni