Naomi’s Restaurant (4121) – Zilveren Rijstlepel 2016

Zilveren Rijstlepel – de culinaire prijs van de Tong Tong Fair

De Zilveren Rijstlepel is sinds jaar en dag de culinaire prijs voor het beste eethuis op de Tong Tong Fair. Maar ook buiten het evenement is de prijs bekend: standhouders etaleren de prijs trots in hun restaurant.

1 Naomi’s Restaurant (4121) – Zilveren Rijstlepel 2016

Alle juryleden kwamen enthousiast terug van Naomi’s Restaurant; elk gerecht dat werd geproefd, was buitengewoon goed van smaak. Over het Padang-menu schreef de jury: ‘heerlijk zachte tempé, malse gule kambing, rendang die mooi in balans is. Kortom, een mooie verscheidenheid van afzonderlijk herkenbare smaken. De porties zijn zeer royaal en worden mooi gepresenteerd in een sfeervolle ambiance.’

2. Kookstudio Dapur Saya (5231)

Vorig jaar begon Dapur Saya met een piepklein introductiestandje met niet veel meer dan een wadjan op groot vuur om kwetiau te bereiden. Het smaakte naar meer en dit jaar kwam Kookstudio Dapur Saya terug, iets groter en met meer gerechten op de kaart. Bijzonder is dat je de kok kunt aansturen: een beetje meer of minder zout, liever geen mosselen – het kan allemaal. De jury roemde met name de kwetiau seafood.

3. Restaurant Anugerah (4131)

Dit restaurant weet zich ieder jaar in de top 3 te koken! De jury noemt de sajoer asem perfect en legendarisch, evenals de rawon. Anugerah gebruikt verse kruiden, bakt en grilt ter plaatse en serveert de gerechten op een fraaie manier in rieten mandjes.

Lekkerste snack & toetje

De prijs voor de lekkerste snack is gegaan naar Warung Tamalinda (3611), gespecialiseerd in zoete koekjes en hartige snacks. Warung Tamalinda is met meer dan veertig jaar deelname aan de Tong Tong Fair ook de ‘oudste’ standhouder van het evenement. Aanraders zijn de gevulde tahoe en pisang goreng.

De prijs voor het lekkerste toetje ging naar Tropical Ice (3311). De lange rij voor dit kleine standje is veelzeggend. Aanraders zijn de es teller en de tjendol.

Procedure

Gedurende de eerste dagen eten de juryleden bij alle eethuizen en waroengs op de Tong Tong Fair. De jury let niet alleen op smaak, maar ook op de samenstelling van de menukaart, de prijs-kwaliteitverhouding, de bediening en de aankleding van de stand. De Zilveren Rijstlepel gaat naar het beste restaurant. De jury deelt ook prijzen uit voor de lekkerste snack en het lekkerste drankje of toetje.