De Eetwijk, de grote smaakmaker van de Tong Tong Fair

Veel mensen beginnen hun bezoek aan de Tong Tong Fair in de Eetwijk. Hier zijn diverse Indonesische streekkeukens vertegenwoordigd, zoals die van Soenda, Java, Padang en Palembang. Het bijzondere van de Indonesische keuken is zijn diversiteit: de archipel verenigt heel diverse smaken, deels verbonden met verschillende religies en hun eetvoorschriften.

Vegan, vegetarisch?

Liever geen vlees? De Zuidoost-Aziatische keuken heeft veel groentegerechten en gerechten met tahoe en tempeh. Probeer bijvoorbeeld deze gezonde lekkernijen eens: tahoe ketoprak, lotèk of kredok!

Indische klassiekers

Natuurlijk is ook de Indische keuken alom aanwezig op de Tong Tong Fair. Zo is een gouwe ouwe als nasi rames overal verkrijgbaar. Wist je dat dit een uitvinding is van ‘Tante Truus’ van der Capellen? Zij had tijdens en na de oorlog de leiding over de gaarkeuken in Bandoeng. Daar verzon en serveerde zij de nasi rames: gekookte rijst met een goed uitgebalanceerde selectie groenten- en vleesgerechten. Eigenlijk een soort mini-rijsttafel op je bord.

Grand Pasar

Op de Tong Tong Fair is eten nooit ver weg. Ook op de Grand Pasar staan kleine waroengs met koekjes en snacks, vaak zijn deze fel gekleurd en altijd zijn ze vers. En wat dacht je van ijs in doerian-smaak?

Spekkoek, kwee poetoe, roti koekoes…

Moeilijke woorden maar lekkerbekken hebben er geen moeite mee! Indische koekjes zijn heel anders dan Hollandse koekjes, de basis is vaak rijst of kokos.

Het leuke van de Tong Tong Fair is dat je overal mág eten, zelfs in de theaters. Geen wonder dat we ‘het lekkerste evenement van Nederland’ worden genoemd.