Antiek pronkstuk

Op de Grand Pasar en in het Indonesië-Paviljoen vind je volop antiek. Neem dit prachtige sirih-stel, te koop bij Indoshop in het Indonesië-Paviljoen van de Tong Tong Fair.

Het gebruik van sirih was en is wijd verbreid in heel Indonesië. Het is een roesmiddel dat op een ingewikkelde manier klaar moet worden gemaakt voor gebruik. Daarom tref je op een kompleet sirihstel zoveel potjes aan: één voor de betel-bladeren, één voor de kalk (zit er vaak nog in), één voor de betelnoot, enz. Het gebruik van sirih was een frequent gebeuren, dat een centrale plaats had in in het sociale gebeuren. Vaak werden zelfs betalingen gedaan in betelnotel.

Originele cadeaus vind je op de Tong Tong Fair

Het aantal kilo’s bagage dat u als luchtreiziger mag vervoeren, is helaas begrensd. Dat kan best jammer zijn want in Azië struikel je over prachtige cadeaus. Gelukkig vind je op de Grand Pasar en in het Indonesië-Paviljoen van de Tong Tong Fair een schat aan hebbedingen, van oleh-oleh voor de thuisblijvers tot antieke pronkstukken. Meer dan 200 standhouders doen mee. De een presenteert er het resultaat van zijn recente inkopen in Zuidoost-Azië, de ander reist vanuit dit continent naar de Tong Tong Fair. Er zijn cadeautjes van een euro tot verborgen schatten van honderden euro’s. Je gaat nooit met lege handen naar huis!

Meer inspiratie vind je in de rubriek Fair.