Bijzondere collecties Indische boeken in de Koninklijke Bibliotheek

De Stille Kracht van Couperus, Rubber van Madelon Szekely-Lulofs, Goena-Goena van P.A. Daum: de KB (Koninklijke Bibliotheek) bezit veel van deze bekende boeken uit de Nederlands-Indische literatuur. Speciaal voor de Tong Tong Fair 2023 laat de KB een aantal eerste en bijzondere drukken van deze boeken zien, maar ook zal de KB boeken van minder bekende schrijvers en schrijfsters tonen.

Daarnaast vertellen ze over Indische kinderboeken, bijvoorbeeld over Ot en Sien in Indië. Ook kookboeken en tijdschriften passeren de revue. Bovendien komt een aantal recente aanwinsten voorbij, want ze zijn nog steeds bezig ontbrekende publicaties uit en over Nederlands-Indië op te sporen.

Collectiespecialisten Karin Vingerhoets (Kinderboeken) en Arno Kuipers (Nederlandse literatuur) ontvangen je in de leeszaal Bijzondere Collecties van de KB. Natuurlijk kun je ook vragen stellen.

Waar, wanneer

Koninklijke Bibliotheek te Den Haag (naast het Centraal Station)
Dinsdag 5, woensdag 6 en donderdag 7 september
, 11.00 – 12.00 uur
Deelname: gratis
Reserveren: verplicht. Dit kan via reserveringen@tongtong.nl
Aantal deelnemers: maximaal 15 (minimaal 4)

Praktische informatie

Je bent welkom vanaf 10.45 uur. Je kunt je melden bij de receptie bij de hoofdingang van de KB. De presentatie vindt plaats in de leeszaal Bijzondere Collecties, waar geen eten, drinken, jassen en tassen zijn toegestaan. Je kunt deze van tevoren opbergen in de garderobe. Er zijn kluisjes beschikbaar. Hier vind je informatie over de bereikbaarheid van de KB met de fiets, openbaar vervoer en met de auto. De KB en de leeszaal zijn toegankelijk voor mindervaliden.