Indonesië-Paviljoen

Indonesië-Paviljoen

Het Indonesië-Paviljoen is een wijk op de Grand Pasar. Door de smalle straatjes, uitpuilende winkeltjes en typische geuren waan je je op een avondmarkt in Indonesië.

Standhouders verkopen hier kruiden, stoffen, kookgerei, tassen, kleding (ook in grote maten tot wel XXXXXL, speciaal voor Nederland!), wierook en allerhande woondecoraties. De meeste deelnemers in dit gedeelte komen speciaal voor de Tong Tong Fair naar Nederland. Ook in 2023!

Ook uit Zuid-Sulawesi

Er zijn in 2023 standhouders uit Jakarta, Bali, Makassar (Zuid-Sulawesi), Bandung (West-Java), Yogyakarta (Midden-Java), Surabaya (Oost-Java), Bukittinggi (West- Sumatra), Jambi (Sumatra) en de regio’s Wajo en Bulukumba (Zuid-Sulawesi).

Zodra de exotische koopwaren zijn uitgestald, geven de tropische geuren een overweldigende zintuigelijke sensatie!

In 1981 begon het!

Sinds 1981 komen standhouders over uit Indonesië voor deelname aan de Tong Tong Fair in Den Haag. Hun aantal is enorm gegroeid en maakt de Tong Tong Fair een uniek evenement in Europa. Naast deelnemers uit Indonesië zijn er tegenwoordig ook ondernemers uit o.a. Vietnam, India, Thailand, Nepal en Korea. Net zoals op de Pasar Gambir in Batavia, een inspiratiebron voor de eerste Pasar Malam Tong Tong in 1959 in Den Haag.