Indonesië-Paviljoen

Het Indonesië-Paviljoen is gehuisvest in verscheidene, aaneen geschakelde paviljoens naast de Grand Pasar. Door de smalle straatjes, uitpuilende winkeltjes en typische geuren waan je je op een avondmarkt in Indonesië.

Wie geen tijd of geld heeft om naar Zuidoost-Azië reizen, komt volop aan zijn trekken op de Tong Tong Fair zelf. Een bezoek is als een reis naar Zuidoost-Azië en de Pacific, maar dan zonder de jetlag! Dat komt natuurlijk door de Indische roots van de Tong-Tong maar ook door de vele deelnemers uit Zuidoost-Azië die speciaal voor ons evenement overkomen. Als de exotische koopwaren zijn uitgestald, vullen de Grand Pasar en het Indonesië-Paviljoen zich met tropische geuren – een overweldigende zintuigelijke sensatie.

In het Indonesië-Paviljoen staan in 2019 standhouders uit Jakarta, Depok, Garut, Tangerang (West-Java), Semarang, Yogyakarta, Sleman (Midden-Java), Malang (Oost-Java), Wondama (West-Papua), Bukittinggi (West- Sumatra) en Bali.

In 2019 presenteert Jakarta, de hoofdstad van Indonesië, zich groots vanwege 400 jaar Batavia/Jakarta.

‘Reiswijk’

Bezoekers van de Tong Tong Fair hebben een aantal gemeenschappelijke kenmerken: ze houden van reizen, komen net terug uit Zuidoost-Azië/ Indonesië of willen er weer snel naartoe. In het Indonesië-Paviljoen vind je informatie over verre en bijzondere bestemmingen. Verder zijn er delegaties uit West Papua. Uit Jakarta komt reisbureau Wiratama, uit Nederland touroperator Smaragd Reizen, decennialang gespecialiseerd in reizen naar Indonesië en Zuidoost- Azië. Wil je zaken doen met Indonesië? Bezoek dan de informatiestand van de ambassade van Indonesië. Access Indonesia ten slotte geeft je informatie over visa en verblijfsvergunningen.

In 1981 begon het!

Sinds1981 komen standhouders over uit Indonesië voor deelname aan de Indische manifestatie in Den Haag. Toen de Tong Tong Fair (voorheen Pasar Malam Besar/Pasar Malam Tong-Tong) in 1988 van de Houtrusthallen naar het Malieveld verhuisde, ontstond in 1989 dit aparte paviljoen.

De Boekoe Pienter, de handige beurscatalogus van de Tong Tong Fair, is je routekaart voor een geslaagde ontdekkingstocht van de Tong Tong Fair.