Tips voor kinderen

Er is zóveel te beleven op de Tong Tong Fair, ook voor jonge bezoekers! De geuren, kleuren en klanken: je bent in een andere wereld. In 2018 kun je meedoen met pentjak silat, naar goochelen kijken, wayangpoppen maken, vliegeren… te veel om op te noemen. We geven 10 tips.

10 Tips voor kleine avonturiers in 2018

 1. Kinderboekenschrijfster Nathalie van den Thillart leest voor uit ‘Mag ik je Omi noemen?’, haar eerste kinderboek. Inmiddels zijn er al vele fans, onder wie het jeugdicoon van de schrijfster: Wieteke van Dort. De stoere oma Noortje (Omi), met Indische genen, staat centraal in het boek. Zij beleeft samen met haar buurmeisje en buurjongen Lilly en Bo, het ene na het andere avontuur. Behalve lempers smokkelen zij nog iets anders mee voor Omi. Hoe dit afloopt? Kom luisteren, zondag 3 juni in De Rotonde (buiten op het terras!), van 14.00-18.00 uur.
 2. Goocheltrucs kijken. Dan LeFay was 2x Nederlands kampioen goochelen. Hij geeft een show die hij speciaal voor de jarige Tong Tong Fair heeft gemaakt. Je ouders zullen vooral het verhaal spannend vinden, jij de goocheltrucs. Za 26 mei, di 29 mei en zo 3 juni.
 3. Kinderkooktheater. Hou jij van loempia’s én van koken? Enthousiaste masterchefs in de dop (va. 7 jaar) kunnen op woensdag 30 mei om 13.00 zelf loempia’s leren maken bij Patricia Kwa-Tan. Locatie: Kooktheater.
 4. Wayangpoppen maken. Ananto Wicaksono is een jonge, vernieuwende poppenspeler uit Yogykarta. Hij leerde het poppenspel van zijn beroemde grootvader Ki Ledjar Soebroto. Op do 24 mei, wo 30 mei, do 31 mei en zo 3 juni geeft Ananto workshops wayangpoppen maken. Vergeet ook niet naar zijn wayang-voorstelling in het Haagse Bos te gaan (za 26 mei en vr 1 juni, 22.15 uur). Ook Joko Susilo uit Nieuw- Zeeland geeft  workshops (ma 28, di 29 mei)
 5. Theatermaakster Dominique Roskott kiest karton als basismateriaal in de workshop ‘wayang afval’ (vr 1 juni).
 6. Dansen. Wil je écht iets bijzonders laten zien op school? In De Rotonde leer je dansen, van Javaans tot Hawaiiaans.
 7. Doerian eten. Niet iedereen vindt de geur van deze (lekkere) stinkerd lekker, maar, je moet hem toch eens geproefd hebben! Verkrijgbaar op de Grand Pasar of als ijs in de Eetwijk.
 8. Vliegers maken. Rubens Agaatsz leert je vliegers maken én oplaten op het Malieveld. Voor iedereen van 7 – 100 jaar! Za 26 mei, zo 27 mei, za 2, 3 juni.
 9. Shanghai jurkje scoren. Zo’n glimmend jurkje heeft een enorme aantrekkingskracht! In vele kleuren verkrijgbaar en je trekt ‘m meteen aan. Verkrijgbaar op de Grand Pasar en in het Indonesië-Paviljoen.
 10. Spekkoek proeven. Waar? In de Entree, in de Eetwijk, op de Grand Pasar, in het Indonesië-Paviljoen… overal!
 11. Pentjak silat. Dit is een Indonesische vechtsport (martial arts), heel spannend, snel en mooi om te zien. De allerberoemdste pentjak-ster uit Indonesië geeft op vrijdag 25 en zaterdag 26 mei ook workshops!