Het Tong Tong Festival presenteert onder de noemer Next generation een serie voorstellingen waarin jongere generaties Indische Nederlanders reflecteren op de Indische identiteit en cultuur. Amber Nefkens speelt ‘Het land van toen’.

Amber Nefkens: ‘Het land van toen’

Amber Nefkens, filmmaker en muzikante, speelt een try-out van haar multidisciplinaire voorstelling Het land van toen.

“De voorstelling vertelt het verhaal van Erna Smith-Broers, mijn Indische oma die is geboren en opgegroeid in Nederlands-Indië. Van het spelen met broers en zussen in Semarang, tot de bruiloft met Richard (Dick) Smith (mijn opa) in Batavia, de geboorte van drie dochters (mijn moeder), het afscheid van Indië en de tijd in Nederland.”

De voorstelling is een mix van filmbeelden, muziek en theater in de vorm van verhalen. Amber: “Oma heeft gedichten en verhalen geschreven waarvan ik liedjes heb gemaakt. Bovendien ben ik vorig jaar mei afgereisd naar Java om daar meer te weten te komen over mijn Indische roots. Voorafgaand aan de reis heb ik oma gefilmd en geïnterviewd en tijdens de reis heb ik veel gefilmd en mijn eerste liedjes over Indië geschreven. Het is een luchtige voorstelling waarin humor zit, maar ook het terugverlangen naar die mooie tijd en het land dat niet meer bestaat: Het land van toen.”

Waar, wanneer

Studio Tong Tong, vrijdag 24, zondag 26 mei

Meer uit deze serie

tongtongfair.nl/next-generation