Het Tong Tong Festival presenteert onder de noemer Next generation een serie voorstellingen waarin jongere generaties Indische Nederlanders reflecteren op de Indische identiteit en cultuur. Nynke Heeg en Klemens Patijn spelen SENANG.

Theatergroep Goed Gezelschap speelt SENANG

“Kijk ons in de ogen en wat zie je? De nieuwe pinda of de aardappelkop?” Het is een uitdagende vraag die dubbelbloedduo Nynke Heeg en Klemens Patijn in de voorstelling SENANG het publiek voorlegt.

De twee spelen met hun roots, met het verhaal van hun Indische ouders en grootouders die in de jaren vijftig een koud welkom kregen in Nederland.

Nynke en Klemens geven adem aan een verzwegen schreeuw. Om de pijn van de oudere generaties niet zomaar te laten verdwijnen en om grip te krijgen op hun gemixte roots. Met stille kracht maken ze korte metten met een Indische geschiedenis die onzichtbaar in hun genen ligt opgeslagen. Het verhaal van familiegeschiedenissen van koloniale overheersing, overleven in Jappenkampen en een onafhankelijkheidsoorlog.

Nynke en Klemens: “Generatie drie zwijgt niet langer, maar vraagt, poert en confronteert. SENANG is muziektheater over afkomst, tradities en botsingen.”

Waar, wanneer

Studio Tong Tong, za 25 mei

Meer uit deze serie

tongtongfair.nl/next-generation