Muziek met een missie, concert van Wouter Muller

Wouter Muller is als singer-songwriter al jaren een trouwe gast op de Tong Tong Fair. Met solo-optredens of kleine bezetting en soms met een uitgebreide band, heeft het publiek al meermalen kennis kunnen maken met zijn bijzondere repertoire. Bijzonder omdat Wouter al zijn teksten en muziek zelf schrijft en ook nog in de Nederlandse taal.

Wouter Muller is een van de weinige Indo-muzikanten die zijn Indische afkomst in zijn liederen laat doorklinken. Wat Marion Bloem in haar literatuur doet, doet Wouter in zijn muziek. Die is inmiddels vastgelegd op 5 cd’s en 1 dvd.

Singer-songwriter Wouter Muller werd bekend met de Oost-Nederlandse folkgroep ‘Jakkes’. Richtte in zijn woonplaats Enschede de groep ‘Quasimodo’ op die tot 1999 de begeleidingsband was van Willem Wilmink. Maakte daarmee diverse theaterprogramma’s, de cd ‘Achterlangs’ en de (kinder)cd ‘Verboden voor Kinderen’. Schrijft zijn eigen muziek en teksten (Nederlandstalig) en componeerde behalve voor Willem Wilmink ook voor o.a. Wieteke van Dort. Keerde in 1997 voor het eerst terug naar zijn geboorteland, het huidige Indonesië. Maakte met die ervaring de muziekvoorstellingen ‘Wat is een Indo?’ en ‘Indisch Hart’ en bracht tot nu toe vijf cd-albums uit en 1 DVD.

Aanvankelijk maakte Wouter liederen over de eerste generatie Indische Nederlanders en zijn eigen Indische afkomst, zoals zijn lied Senang. Later richtte hij zijn liedteksten meer op leeftijdsgenoten van de tweede generatie en bracht hij het identiteitsvraagstuk  ter sprake in zijn muziek. Nummers als Wat is een Indo?, Wie ben ik? en De twijfel zijn mooie voorbeelden van dit proces.

Op de 61e Tong Tong Fair zal Wouter dit proces met bekende en onbekende liederen vertolken.

Waar, wanneer

Tong-Tong-Podium, maandag 27 mei