Op de Tong Tong Fair is eten nooit ver weg

Op de Tong Tong Fair is Aziatisch eten nooit ver weg. Aan alle brede straten van de Tong Tong Fair staan kleine waroengs met koekjes en snacks. Vaak zijn deze fel gekleurd en apart van vorm en altijd zijn ze vers. In de Eetwijk staan meer dan 20 eethuizen, grote en kleine.

De Eetwijk is verdeeld in een Eetwijk-Oost, -West, -Zuid-en -Noord, zodat u aan familie en kennissen precies kunt doorgeven waar u zich bevindt.

Geen menukaart is hetzelfde

Diverse streekkeukens zijn vertegenwoordigd, zoals die van Soenda, Java, Padang en Palembang. Ook de Indische keuken is prominent aanwezig. Een gouwe ouwe als nasi goreng is in zijn vele gedaanten overal te vinden. Maar er worden ook gerechten geserveerd die niet of nauwelijks in Nederlandse restaurants verkrijgbaar zijn. Zo proberen de vele eetstand te concurreren op deze eetmarkt vol kritische consumenten.

Kookgerei en versmarkt

Naast kijken en proeven, snoepen en snacken bij de waroengs en dineren in de Eetwijk, kun je ook volop eten kopen op de versmarkt. Er zijn diverse stands waar fruit, specerijen en tropische groenten worden verkocht. De Tong Tong Fair is ook hèt adres voor kookgerei, zoals de oelekan, wadjan of rijststomer.

En wil je kooktips? Bezoek dan de tentoonstelling over de Indische keuken in het Cultuurpaviljoen, de culinaire spreekuren aldaar of de kookstudio’s in de Bengkel.