Spirituele cadeaus op de Grand Pasar

Klankschalen, boeddha-beelden, aroma-therapie of aura-reading: de Grand-Pasar en het Indonesië-Paviljoen zijn het adres voor spirituele cadeaus én adviezen.

Boeddha

Prins Siddharta Gautama gaf zijn rijkdom op en vond zijn heil in meditatie. Na zijn verlichting stichtte hij het Boeddhisme. Een Boeddha-beeld brengt harmonie en geluk in huis, behandel hem altijd met respect. De lachende, dikbuikige boeddha is een Chinees beeld dat staat voor geluk, succes en voorspoed. De ineengedoken ‘huilende’ boeddha heeft een hartvormige rug, wat kracht symboliseert en armen als een foetus, hetgeen reinheid uitdrukt. De lange oorlellen duiden op zijn Koninklijke afkomst. De meeste Boeddha’s nemen een mediterende houding aan, de verschillende standen van de handen hebben een eigen betekenis (de Mudra’s).

Tjitjak

De kleine tjitjak is een nuttig huisdier: hij eet insecten. Men zegt dat tjitjaks wensen doen uitkomen als je ze in hun bijzijn uitspreekt. In de Indonesische mythologie worden tjitjaks beschouwd als boodschappers uit het hiernamaals. Het stemgeluid van hun grotere broer tokeh is onmiskenbaar. Hoor je hem zeven keer roepen, dan brengt dat geluk.

Ganesha

De Hindoestaanse godheid Ganesha is beschermheilige van reizigers, hij helpt je nieuwe wegen in te slaan. Hij werd onthoofd door zijn vader, en kreeg het hoofd van het eerste levende wezen dat men tegen kwam om het zijne te vervangen.

Edelstenen

Edelstenen geven energie af en hebben daardoor een heilzame werking. Elke steen is hierin anders. Bij kwalen dient de steen op de blote huid gedragen te worden. Een steen moet voor het dragen gezuiverd en opgeladen worden. Dit kan door hem een etmaal in water te leggen maar er zijn meer methoden.