Slentershoppen op de Grand Pasar van de Tong Tong Fair

Het aantal kilo’s bagage dat je als luchtreiziger mag vervoeren, is helaas begrensd. Dat kan best jammer zijn want in Azië struikel je over prachtige cadeaus. Gelukkig vind je op de Tong Tong Fair een schat aan hebbedingen, van oleh-oleh voor de thuisblijvers tot antieke pronkstukken. De ene standhouder presenteert er het resultaat van zijn recente inkopen in Zuidoost-Azië, de ander reist vanuit dit continent naar de Tong Tong Fair. Er zijn cadeautjes van een euro tot verborgen schatten van honderden euro’s. Je gaat nooit met lege handen naar huis!

Grand Pasar

De Grand Pasar is de naam voor de beurs van de Tong Tong Fair. Een bezoek aan deze beroemde East-meets-West-beurs is een zintuiglijke reis waar geur, kleur en klank om voorrang strijden. Het aanbod varieert van (antieke) meubels, woonaccessoires, kookgerei, stoffen, kunst, Yogya-zilver, antiek, curiosa, textiel, kleding, boeken, sieraden, edelstenen, vruchten, tropische planten, kruiden en specerijen en vele andere prachtige hebbedingen en weggevers. Zodra de exotische koopwaren zijn uitgestald, geven de tropische geuren een overweldigende zintuigelijke sensatie!

De standhouders uit Indonesië zijn in een aparte wijk van de Grand Pasar gehuisvest, het Indonesië-Paviljoen.

2022

Er zijn in 2022 tientallen standhouders uit Jakarta, Depok, Tangerang, Bekasi, Bandung (West-Java), Yogyakarta (Midden-Java), Surabaya (Oost-Java), Bukittinggi (West- Sumatra), Jambi (Sumatra), Gorontalo (Sulawesi). Ook hun Nederlandse collega’s presenteren zich met exclusieve koopwaren uit Zuidoost-Azië evenals kooplieden uit Vietnam, Singapore, India en Thailand.

De reis van zovele standhouders uit Zuidoost-Azië naar de Tong Tong Fair in Den Haag, maakt het evenement uniek in Europa!

In 1981 begon het!

Sinds1981 komen standhouders over uit Indonesië voor deelname aan de Tong Tong Fair in Den Haag (lees hier over deze bijzondere geschiedenis). Naast deelnemers uit Indonesië zijn er tegenwoordig ook ondernemers uit Vietnam, Singapore, India en Thailand. Net zoals op de heerlijke night markets in de Archipel zelf!