Grand Pasar

Slentershoppen op de Grand Pasar van de Tong Tong Fair

Het aantal kilo’s bagage dat je als luchtreiziger mag vervoeren, is helaas begrensd. Dat kan best jammer zijn want in Azië struikel je over prachtige cadeaus. Gelukkig vind je op de Tong Tong Fair een schat aan hebbedingen, van oleh-oleh voor de thuisblijvers tot exotisch huisraad. De ene standhouder presenteert er het resultaat van zijn recente inkopen in Zuidoost-Azië, de ander reist vanuit dit continent naar de Tong Tong Fair. Er zijn cadeautjes van een euro tot verborgen schatten van honderden euro’s. Je gaat nooit met lege handen naar huis!

Grand Pasar

De Grand Pasar is de naam voor de beurs van de Tong Tong Fair. Een bezoek aan deze beroemde East-meets-West-beurs is een zintuiglijke reis waar geur, kleur en klank om voorrang strijden. Het aanbod varieert van meubels, woonaccessoires, kookgerei, stoffen, kunst, Yogya-zilver, antiek, curiosa, kleding, boeken, sieraden, edelstenen, vruchten, kruiden en specerijen tot vele andere prachtige hebbedingen en weggevers. Zodra de exotische koopwaren zijn uitgestald, geven de tropische geuren een overweldigende zintuigelijke sensatie!

Standhouders verkopen hier kruiden, stoffen, kookgerei, tassen, kleding (ook in grote maten tot wel XXXXXL, speciaal voor Nederland!), wierook en allerhande woondecoraties. De meeste deelnemers in dit gedeelte komen speciaal voor de Tong Tong Fair naar Nederland.

De standhouders uit Indonesië zijn in een aparte wijk van de Grand Pasar gehuisvest, het Indonesië-Paviljoen.

Een reis naar Azië zonder de jetlag

Er zijn in 2023 standhouders uit Jakarta, Bali, Makassar (Zuid-Sulawesi), Bandung (West-Java), Yogyakarta (Midden-Java), Surabaya (Oost-Java), Bukittinggi (West- Sumatra), Jambi (Sumatra) en de regio’s Wajo en Bulukumba (Zuid-Sulawesi). Daarnaast uit o.a. Vietnam, India, Thailand, Nepal en Korea.

De reis van zovele standhouders uit Indonesië naar de Tong Tong Fair in Den Haag, maakt het evenement uniek in Europa!

In 1981 begon het!

Sinds 1981 komen standhouders over uit Indonesië voor deelname aan de Tong Tong Fair in Den Haag. Hun aantal is enorm gegroeid en maakt de Tong Tong Fair een uniek evenement in Europa. Inmiddels zijn daar ook standhouders uit andere Aziatische landen bij gekomen.