• Tong-Tong-Podium
    op de Grand Pasar

Dit zijn de themapaviljoens van de Tong Tong Fair

De Tong Tong Fair is een archipel van tenten, opgebouwd als een stad met straten en pleinen, theaters en tentoonstellingen, winkels en waroengs, paviljoens en podia. Wat vind je waar?

Entreepaviljoen (‘Entree’)

Hier vind je de kassa’s, informatiebalie en garderobe.

Cultuurpaviljoen

Direct na de Entree kom je in het Cultuurpaviljoen. Hier staan tentoonstellingen. In 2018 staat er 3 tentoonstellingen: een pop-up expo van het Indisch Herinneringscentrum, de tentoonstelling Naar Holland over de repatriëring van Indo-Europese Nederlanders en een expo over de geschiedenis van de Tong Tong Fair. Voor koffie, thee en snacks (zoet/hartig) kun je terecht bij Waroeng Koppi.

Studio Tong Tong

De glazen wanden van de nieuwe Studio Tong Tong laten je zien wat zich binnen afspeelt: lezingen, discussies, debatten en talkshows maar ook intieme muziek-, theater- en filmvoorstellingen. Stap over de drempel en zoek de verdieping! Kijk hier naar het programma van 2018.

Grand Pasar

Een bezoek aan deze beroemde East-meets-West-beurs is een zintuiglijke reis waar geur, kleur en klank om voorrang strijden. Het aanbod varieert van (antieke) meubels, woonaccessoires, kookgerei, stoffen, kunst, Yogya-zilver, antiek, curiosa, textiel, kleding, boeken, sieraden, edelstenen, vruchten, tropische planten, kruiden en specerijen en vele andere prachtige hebbedingen en weggevers.

Tong-Tong-Podium

Het Tong-Tong-Podium is het grootste podium van de Tong Tong Fair en staat in de Grand Pasar. Er is een doorlopend podiumprogramma met muziek- en dansvoorstellingen, modeshows en pentjak-demonstraties. Er zijn 300 zitplaatsen maar ook passanten hebben staruimte.

A-Doeh-Het-Zelf-Hoek

Nieuw in 2018 is deze ‘werkplaats’ voor workshops batikken, wayangpoppenmaken, vliegers maken (enzovoorts). Je vindt de A-Doeh-Het-Zelf-Hoek naast Toko Tong Tog op de Grand Pasar.

De Rotonde

Nieuw in 2018: De Rotonde. In De Rotonde draait alles om dans en zetten dj’s, livebands en dansleraren de toon. Centraal staat een dansvloer waar rock-‘n’-roll, dance, Indopop, linedance, poco-poco, jive en lindyhop maar ook workshops Polynesische en Indonesische dans elkaar afwisselen. Ook voor de pentjak silat is De Rotonde de locatie. De Rotonde is vanaf de voorzijde van de Tong Tong Fair goed te zien en heeft een transparante gevel en groot terras.

De naam verwijst naar de legendarische Rotonde in de Houtrusthallen, waar we ons evenement van 1963 tot en met 1987 organiseerden. In De Rotonde werd tot diep in de nacht gedanst.

Indonesië-Paviljoen

Het Indonesië-Paviljoen is gehuisvest in verscheidene, aaneen geschakelde paviljoens naast de Grand Pasar. Door de smalle straatjes, uitpuilende winkeltjes en typische geuren, waan je je op een avondmarkt in Indonesië. In het Indonesië-Paviljoen staan standhouders uit Jakarta, Depok, Garut, Tangerang (West-Java), Semarang, Yogyakarta, Sleman (Midden-Java), Malang (Oost-Java), Wondama (West-Papua), Bukittinggi (West- Sumatra) en Bali.
Ook is toeristische informatie verkrijgbaar. Heb je plannen om naar Indonesië te reizen? Dan begint hier de voorpret. Lees hier meer.

De Eetwijk(en)

Veel mensen beginnen hun bezoek aan de Tong Tong Fair met een bezoek aan de Eetwijk. In 4 paviljoens staan meer dan 25 eethuizen en waroengs (kleine eetstands). Er is een Eetwijk Oost, West, Noord en Zuid. Zo kun je makkelijk doorgeven wáár je je bevindt. Ook het Kooktheater is in de Eetwijk.  Lees hier meer.

De  Dierentuin, Karaoke Café

Ook nieuw in 2018 is Karaoke Café De Dierentuin In Eetwijk West. Waarom die naam? Omdat je uitkijkt op het Provinciehuis waar ooit de Haagse Dierentuin stond. Hier vonden de eerste 4 edities van de Pasar Malam Tong-Tong plaats (zoals de Tong Tong Fair toen heette). Als het naastgelegen Kooktheater pauze heeft, gaat in de Dierentuin de karaoke aan.