Locaties

  • Tong-Tong-Podium
    op de Grand Pasar

Dit zijn de themapaviljoens van de Tong Tong Fair

De Tong Tong Fair is een archipel van tenten, opgebouwd als een stad met straten en pleinen, theaters en tentoonstellingen, winkels en waroengs, paviljoens en podia. Wat vind je waar?

Entreepaviljoen (‘Entree’)

Hier vind je de kassa’s, informatiebalie en garderobe.

Rogierplein

Direct na de Entree kom je op het Rogierplein. Hier staan culturele stands en tentoonstellingen. Voor koffie, thee en snacks (zoet/hartig) kun je terecht bij Waroeng Koppi.

Studio Tong Tong

De glazen wanden van de nieuwe Studio Tong Tong laten je zien wat zich binnen afspeelt: lezingen, discussies, debatten en talkshows maar ook intieme theater- en filmvoorstellingen. Stap over de drempel en zoek de verdieping.

Grand Pasar & Indonesië-Paviljoen

Een bezoek aan deze beroemde East-meets-West-beurs is een zintuiglijke reis waar geur, kleur en klank om voorrang strijden. Het aanbod varieert van (antieke) meubels, woonaccessoires, kookgerei, stoffen, kunst, Yogya-zilver, antiek, curiosa, textiel, kleding, boeken, sieraden, edelstenen, vruchten, tropische planten, kruiden en specerijen en vele andere prachtige hebbedingen en weggevers.
Het Indonesië-Paviljoen is gehuisvest in een speciale wijk in de Grand Pasar. Door de smalle straatjes, uitpuilende winkeltjes en typische geuren, waan je je op een avondmarkt in Indonesië. In het Indonesië-Paviljoen staan standhouders uit Jakarta en verschillende regio’s van de archipel.

Tong-Tong-Podium

Het Tong-Tong-Podium is het grootste podium van de Tong Tong Fair en staat in de Grand Pasar. Er is een doorlopend podiumprogramma met muziek- en dansvoorstellingen, modeshows en pentjak-demonstraties. Er zijn 300 zitplaatsen maar ook passanten hebben staruimte.

De Rotonde

In De Rotonde draait alles om dans en zetten dj’s, livebands en dansleraren de toon. Centraal staat een dansvloer waar rock-‘n’-roll, dance, Indopop, linedance, poco-poco en jive, maar ook workshops Polynesische en Indonesische dans elkaar afwisselen. De Rotonde is in 2022 verplaatst naar de Boszijde van het Malieveld, en is toegankelijk vanuit de Eetwijk. De Rotonde heeft een bar, een terras en een picknickveld. Aan dit veldje zijn enkele plekken voor foodtrucks. De naam verwijst naar de legendarische Rotonde van de Houtrusthallen, waar we ons evenement van 1963 tot en met 1987 organiseerden. In De Rotonde werd tot diep in de nacht gedanst.

De Eetwijk

Veel mensen beginnen hun bezoek aan de Tong Tong Fair met een bezoek aan de Eetwijk. Hier zijn diverse Indonesische streekkeukens vertegenwoordigd. Er zijn niet alleen complete restaurants, maar ook kleinere waroengs met een of twee specialiteiten. In het midden bevindt zich een foodcourt met bar van de organisatie.

Hospitality Lounge De Harmonie

Hospitality Lounge De Harmonie, vooraan op de Tong Tong Fair, is te huur voor borrels of andere arrangementen, vraag meer informatie aan bij Linda Sellier: info@tongtong.nl.