Expo ‘Naar Holland; Repatriëring, migratie of vlucht?’
te zien in Atrium Den Haag t/m 8 september

Van maandag 12 augustus tot en met zondag 8 september 2019 is de tentoonstelling Naar Holland. Repatriëring, migratie of vlucht? te zien in het Atrium, de centrale (tentoonstellings-)hal van het Haagse Stadhuis. Op zondag 8 september, tijdens het UIT Festival, wordt een rondleiding gegeven door de expositie van 13.00-14.00 uur.

Indo-Europeanen

Naar Holland gaat over de repatriëring van Indo-Europeanen in de periode 1952–1956. Waarom verruilden deze Nederlanders moederland Indonesië voor vaderland Nederland? Waren zij repatrianten, migranten of vluchtelingen? De expositie, een productie van Stichting Tong Tong, maakte diepe indruk op de bezoekers van de 60e Tong Tong Fair. In het najaar van 2018 was Naar Holland ook te zien als openingstentoonstelling in het Migratie Museum in Den Haag.

In Nederland door omstandigheden, maar welke?

Klik hier voor een uitgebreid interview met samenstelster Margaret Leidelmeijer over deze tentoonstelling. Op zondag 8 september, de laatste dag dat de tentoonstelling is te zien, geeft Margaret een rondleiding door de tentoonstelling. Tijdstip: 13.00-14.00 uur. Er zullen ook enkele personen aanwezig zijn die in de tentoonstelling over hun ervaringen vertelden.

Locatie

Atrium Den Haag, dat is de centrale (tentoonstellings-)hal van het Haagse Stadhuis.
Spui 70, 2511 BT Den Haag