Update na annulering 64e Tong Tong Fair

Na de eerste schok zijn we vrijdag de hele dag heel hard bezig geweest om de schade te beperken voor gedupeerden van de annulering van de 64e Tong Tong Fair.

Wij vragen er begrip voor dat wij niet direct iedereen telefonisch te woord kunnen staan. Ons team is daar domweg te klein voor. Bovendien hebben wij niet heel veel meer concrete informatie op dit moment dan in ons eerste bericht stond. Het was vooral heel belangrijk om de annulering zo snel mogelijk naar buiten te brengen, zodat deelnemers (standhouders, leveranciers, artiesten, bezoekers, partnerorganisaties) direct konden stoppen met kosten te maken. Nog tot deze week hebben wij van alles geprobeerd om de annulering te voorkomen.

Ook nu heeft het voor ons nog voorrang om te werken ten bate van de gedupeerden; ook voorrang boven reageren op de enorme hoeveelheid reacties op social media, en artikelen in de reguliere media. De berichtgeving is niet altijd (helemaal) juist, maar wij concentreren ons nu op informatie voor de directe belanghebbenden, zoals de standhouders en bezoekers die al kaarten hadden gekocht; wij streven ernaar de kaartkopers zo spoedig mogelijk na 7 mei een bericht te sturen.

Eerlijk gezegd zijn wij ook overdonderd door de enorme hoeveelheid steunbetuigingen. We zijn er een beetje stil van en het geeft ons ook vertrouwen dat een herstart een goede kans maakt. We kunnen nog niet reageren op alle aanbiedingen van hulp die wij hebben gekregen. Later hopen we u allemaal persoonlijk te kunnen antwoorden.