Francis Kuijk

Francis Kuijk, finaliste in 2016 bij het tv-programma Heel Holland Bakt, demonstreerde al eerder op de Tong Tong Fair. Dit keer kookt ze uit haar nieuwe kookboek Manis, met zoete lekkernijen.

“Ik maak twee snoepjes die je misschien wel kent “van ouds” en die ook tot vandaag de dag verkrijgbaar zijn in de toko”, vertelt Francis. “Ze zijn alle twee gemaakt met asem (tamarinde) en ik vertel het een en ander over de diverse vormen verkrijgbaar in Nederland.

Satru Asem zijn snoepjes die je wat doen denken aan de suikerhartjes die je oma je wel eens in je hand stopte. Je kent ze wel, hartjes met tekst erop en alle kleurtjes. Nou dit is zoiets maar dan anders. Ze zijn zoet en smelten op de tong. Permen Asem is een zoetzuur kogeltjes ook met tamarinde gemaakt die je vandaag de dag ook nog steeds in de toko kunt kopen. Maar zelf maken ….. ja ook leuk! Uiteraard neem ik genoeg mee om te proeven.”

In andere demonstraties bereidt Fancis goela djawa fudge en haar befaamde batik-cake.

Waar, wanneer

Kooktheater
2 september, 19.00 uur
3 september, 13.00 én 19.00 uur