62e Tong Tong Fair verhuist naar 2021

De 62e Tong Tong Fair zal niet in september 2020 plaatsvinden maar verhuist naar 2021.

Afgelopen maart leek uitstel naar september 2020 nog een reële mogelijkheid en een optie waaraan de meeste standhouders en artiesten graag wilden meewerken. Ook de gemeente Den Haag wilde haar schouders onder september 2020 zetten. 

Met het verstrijken van de tijd is die mogelijkheid steeds minder realistisch geworden. Ook al staat de regering momenteel evenementen toe na 1 september 2020, waarschijnlijk zullen die aan strikte voorwaarden moeten voldoen zoals de norm van 1,5 meter afstand. Of het wordt ouderen afgeraden drukbezochte locaties te bezoeken. De consequentie zou zijn dat we geen échte Tong Tong Fair kunnen vieren, met alle generaties door elkaar en hartelijke begroetingen op elke vierkante meter.

Bovendien komt een groot deel van de standhouders speciaal voor de Tong Tong Fair over uit Zuidoost-Azië, waar de corona-epidemie een ander verloop heeft dan in Europa. Het transport van food- en non-food-producten speciaal vanuit Azië, vaak via zee, vereist een lange planning. Dit kan niet tot het laatste moment wachten in de hoop dat de seinen na 1 september op groen staan. 

Daarom hebben we besloten de 62e Tong Tong Fair niet in 2020 te organiseren. Voor het eerst sinds 1959 slaan we een jaar over. Dat is een pijnlijke beslissing om te nemen. 

We willen echter niet wachten tot 2021 voor we elkaar weer zien. We hopen op kleine schaal bijeenkomsten te organiseren rond subthema’s als koken, geschiedenis of literatuur. Voor zulke activiteiten, indien toegestaan, kunnen we makkelijker op korte termijn iets organiseren. Hou onze website en social media daarom in de gaten.

Kaarten voor de 62e Tong Tong Fair blijven geldig. Degenen die al kaarten hadden gekocht in de voorverkoop, krijgen binnenkort persoonlijk bericht. 

De exacte datum voor de 62e Tong Tong Fair in 2021 maken wij later bekend via onze website en social media.

Wij hopen u in 2021 in goede gezondheid terug te zien!