Datum 62e Tong Tong Fair

Hoewel de Nederlandse autoriteiten voorzichtig positief durven te zijn ten aanzien van het aantal corona-besmettingen, dat afneemt, zijn we er nog lang niet, zoals premier Rutte in zijn laatste persconferentie vertelde.

Anderhalve-meter-economie

Wanneer de economie binnenkort voorzichtig opstart, zal dat binnen de grenzen van het ‘nieuwe normaal’ en de ‘anderhalve-meter-economie’ zijn. Het is waarschijnlijk dat ook de septembereditie van de 62e Tong Tong Fair zich aan deze nieuwe normen moet conformeren.  

2020

Wij hebben constructief overleg gevoerd met de Gemeente Den Haag. Die heeft aangegeven ons te willen helpen om de Tong Tong Fair in 2020 te laten plaatsvinden. Wij werken daarom met man en macht aan de organisatie van de 62e Tong Tong Fair, gepland voor de periode 3 t/m 13 september 2020 op het Malieveld in Den Haag. De meeste standhouders, artiesten en andere betrokkenen hebben positief gereageerd op die datum. We onderzoeken nu hoe we ons evenement op verantwoorde wijze kunnen indelen: sfeervol maar wel veilig voor iedereen.

2021

Een ander scenario waarmee we steeds meer rekening moeten houden, is dat een 62e Tong Tong Fair in september niet haalbaar is, zelfs niet in aangepaste vorm. Dat zou betekenen dat we de 62e Tong Tong Fair naar 2021 moeten verhuizen. We verwachten dat begin van de zomer duidelijk wordt wanneer de 62e editie kan plaatsvinden. 

Niet de eerste crisis

In 1988 werden we gedwongen om de Houtrusthallen te verlaten. Den Haag had geen andere geschikte festivallocatie dan het grote, lege Malieveld. Als een van de eerste publieksevenementen in Nederland kozen we voor huisvesting in tenten. Samen met een groep loyale standhouders en andere partners stapten we in dit ongewisse avontuur dat wonderwel goed uitpakte. De bezoekers vonden het Malieveld anders, maar leuk. 

Nieuwsupdate

Ook nu maken we een moeilijke, onvoorspelbare tijd mee. Voor het eerst in onze lange geschiedenis (sinds 1959) is het onzeker wanneer we de volgende editie van de Tong Tong Fair kunnen organiseren. We schrijven deze nieuwsupdate met de kennis van vandaag, maar de realiteit kan morgen anders zijn. Niemand weet hoe lang deze ongekende situatie zal duren. Wij hopen echter dat we samen met standhouders, artiesten en andere betrokkenen een mooie 62e Tong Tong Fair kunnen organiseren, in 2020 óf 2021. Eén ding is zeker: de wil is er en de wens van vele ‘Pasargangers’ om ons mooie evenement te bezoeken óók! We hopen dat deze crisis, net als in 1988,  een verrassing brengt die iedereen aanspreekt.  

Wij hopen op ieders begrip in deze uitzonderlijke situatie. Houd voor updates onze website in de gaten.

Voor nu wensen we iedereen positiviteit en een goede gezondheid toe.

Team Tong Tong

In 1988 kozen we als een van de eerste publieksevenementen in Nederland voor huisvesting in tenten.