Tentoonstelling Naar Holland in Migratie Museum
in Den Haag

Van 22 september tot en met 28 oktober 2018 is de tentoonstelling Naar Holland. Repatriëring, migratie of vlucht? te zien in het nieuwe Migratie Museum in Den Haag.

Expositie Naar Holland over repatriering van Indische Nederlanders, te zien op de TTfa

Indo-Europeanen

Naar Holland gaat over de repatriëring van Indo-Europeanen in de periode 1952–1956. Waarom verruilden deze Nederlanders moederland Indonesië voor vaderland Nederland? Waren zij repatrianten, migranten of vluchtelingen? De expositie maakte diepe indruk op de bezoekers van de 60e Tong Tong Fair. We zijn trots dat het nieuwe Migratie Museum als openingstentoonstelling kiest voor deze productie van Stichting Tong Tong!

Een nieuw museum

Het Migratie Museum bestaat sinds 16 mei 2018 en maakt het Haags materieel en immaterieel erfgoed rondom migratie vanaf 1945 toegankelijk. Het museum is een plek waar verhalen worden verzameld en op een hedendaagse wijze gepresenteerd over mensen die om verschillende redenen naar Nederland zijn gekomen. Zij bouwden hun leven op in de Hofstad en leverden een belangrijke bijdrage aan het Den Haag van nu. Via collectieopbouw, tentoonstellingen, educatie, onderzoek en publieksactiviteiten, vertelt het Migratie Museum een nieuw gezamenlijk Haags verhaal.

Kijk voor  openingstijden, locatie etc. op de website van het Migratie Museum.