2003 en 2008
Koningin Beatrix opent de Tong Tong Fair

Onderscheidingen

2013: Haagse Pluim

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Den Haag op 2 januari 2013 reikte Burgemeester Van Aartsen de Haagse Pluim uit aan de Tong Tong Fair, een onderscheiding die de stad reserveert voor personen of instanties die “een opmerkelijk positieve bijdrage hebben geleverd aan de beeldvorming van Den Haag”.

2008: Stadspenning van Den Haag

In 2008 ontving Stichting Tong Tong de Stadspenning van Den Haag, “als blijk van grote waardering voor de organisatie gedurende vijftig jaar van de Pasar Malam Besar; een Euraziatisch evenement van grote nationale en internationale uitstraling en betekenis.” Het is de hoogste onderscheiding die de stad Den Haag uitreikt.

2007: Grand Prix van de Nationale Evenementenprijzen

In 2007 werd de Grand Prix 2007 van de Nationale Evenementenprijzen toegekend aan de Tong Tong Fair (voorheen Pasar Malam Besar) in Den Haag. De Grand Prix, de ‘Oscar’ van de evenementenbranche, wordt uitgereikt aan een evenement dat qua omvang, geschiedenis en uitstraling een bijzonder fenomeen is geworden. Eerdere winnaars waren het International Filmfestival Rotterdam, North Sea Jazz en Oerol.

2006: Promotieprijs Den Haag

In 2006 kende de Gemeente Den Haag de Pasar Malam Besar de Promotieprijs 2006 (categorie Economie & Toerisme) toe.

Rough Guide to World Music

Geen prijs maar wel bijzonder! In de Rough Guide to World Music, Europe, Asia & Pacific, editie december 2009, is het Tong Tong Festival opgenomen als opmerkelijk podium voor wereldmuziek. De fusion van Oost en West is de rode draad van het culturele programma van het Tong Tong Festival.

2013 Burgemeester Van Aartsen reikt de Haagse Pluim uit aan de Tong Tong Fair