Vliegeren

Rubens Agaatsz leert hoe je goede vliegers maakt. Bij goed weer kun je ook vliegeren op het Malieveld.  Doe ook mee! 

Vliegers maken én oplaten. Doe mee met de workshops van Rubens Agaatsz.

Wie meer wil leren over vliegers en de techniek ze hoog in de lucht te houden, moet te rade gaan bij Rubens Agaatsz. Wie meer wil leren over de geschiedenis van vechtvliegers in Azië raden we de lezing van Gert-Jan Johannes en Inger Leemans in Studio Tong Tong aan!

Vliegers maken

In 2019 geeft Rubens Agaatsz 3 keer een workshop, waarin hij jong en oud leert zelf een vlieger te maken. Als het weer het toestaat, laat Rubens zijn vliegers op het Malieveld op. Sommige hebben een spanwijdte van enkele meters.

Buiten bij de Rotonde staat een nieuwe tent voor de vliegerworkshops. Aan lange picknick-tafels heb je alle ruimte om een mooie vlieger te maken. Bij slecht weer worden de workshops verplaatst naar De Veranda in het Indonesië-Paviljoen.

Er kunnen maximaal 18 personen meedoen, leeftijd 7 tot 100 jaar!

Agenda

Zondag 26 mei om 15.30 uur
Zaterdag 1 juni 2019 15.30 uur
Zondag 2 juni 2019 15.30 uur

Kosten en reserveren

Voor de workshops vragen we een bijdrage  van € 4,50 voor de materiaalkosten. Aangezien de workshops populair zijn, raden we je aan je van te voren in te schrijven. Inschrijven en betalen kan op de dag zelf bij de stand van Stichting Tong Tong in de Entree.

Wil je meer weten over Rubens – ‘vliegerman’ – Agaatsz? Lees dan dit interview.

De stille kracht van de vlieger – lezing 28 mei

De eerste afbeelding van vliegeraars in de Westerse wereld verscheen kort na 1600, als illustratie bij een gedicht dat ‘Kinderspel’ heette. De prent beeldt kinderen af die hoepelen, tollen, blindemannetje spelen, knikkeren, enzovoort. Waarom werd vliegeren hier afgebeeld als een van die spelletjes voor kleine kinderen? In Azië, waar hij vandaan kwam, was vliegeren immers bepaald niet kinderachtig. Integendeel!

Gert-Jan Johannes en Inger Leemans vertellen ze alles over vliegers. Lees hier meer.

Waar, wanneer

Studio Tong Tong, dinsdag 28 mei