Burgemeester Jan van Zanen opent 63e Tong Tong Fair

Burgemeester Jan van Zanen van Den Haag opent de 63e Tong Tong FairDe 63e Tong Tong Fair is donderdag 31 augustus 2023 van start gegaan, officieel geopend door Jan van Zanen, burgemeester van Den Haag. In een enthousiaste speech prees hij het pionierswerk dat de Tong Tong Fair heeft verricht in de overdracht van Indisch erfgoed. Ook noemde hij speciaal de expositie Onteigend over slavernij in de Indonesische archipel, die in het Herdenkingsjaar Slavernij de spotlight zet op slavernij in de oost. In de stambomen van veel Indische families zal slavernij op een of andere manier voorkomen (als slaafgemaakte en/of als handelaar of eigenaar), maar de meeste families ontberen enige kennis daarover. Op de Tong Tong Fair word je op weg geholpen als je dat voor je eigen stamboom wilt onderzoeken.

Op de foto ook een danseres van Sumbar Talenta, de muziek- en dansgroep uit West-Sumatra die speciaal voor de Tong Tong Fair naar Nederland is gekomen. Op zaterdag 2 sep en dinsdag 5 sep treden ze weer op. Kijk in het programma voor de details.

Jan van Zanen haastte zich na de openingshandeling naar de stand van Warung Tamalinda, die dit jaar voor de 50e keer meedoet: de oudste deelnemer van de Tong Tong Fair. Daar feliciteerde hij pater familias en oprichter Luc Leihitu en zijn kinderen Omar en Belinda die de stand nu runnen.

Warung Tamalinda staat in de vernieuwde Eetwijk: in het midden bevindt zich een foodcourt. De eetstands waar men de specialiteit naar keuze kan halen staan rondom. Ook buiten is zitgelegenheid, met nog extra foodtrucks. Keuze genoeg!

63e Tong Tong Fair
31 aug t/m 10 sep 2023
Malieveld, Den Haag

Foto’s: Arenda Oomen