Muziektheater

Zowel de intieme  Studio Tong Tong als het grote Tong-Tong-Podium zijn het decor van een serie (muziek)theatervoorstellingen.

Theatervoorstellingen in 2019

Dubbelbloedduo Nynke Heeg en Klemens Patijn spelen met hun roots, met het verhaal van hun Indische ouders en grootouders die in de jaren vijftig een koud welkom kregen in Nederland.

Lees hier meer…

Waar, wanneer

Studio Tong Tong, za 25 mei

Amber Nefkens, filmmaker en muzikante, speelt een try-out van haar multidisciplinaire voorstelling Het land van toen.

Lees hier meer…

Waar, wanneer

Studio Tong Tong, vrijdag 24, zondag 26 mei

De grootouders van Robin Block ontvluchtten in 1949 Indonesië. Ze staken de oceaan – samudra – over om een nieuw leven op te bouwen in Nederland. Zeventig jaar later volgt Robin het pad van zijn grootouders in de tegenovergestelde richting.

Lees hier meer…

Waar, wanneer

Studio Tong Tong, za 1 juni

‘Ajo! Vertel! Verhalen om te Herhalen III’ . Herinneringen in een theatraal jasje.

Waar, wanneer

Studio Tong tong, maandag 27 mei

’Westerling’, theatervoorstelling door DeltaDua.

Waar, wanneer

Studio Tong Tong, donderdag 30 mei

Mijn oma was een Sumatraanse prinses uit de kraton. Ja tuurlijk, en mijn opa was een sultan. Hoe vaak hoor je niet dat Indische mensen afstammen van Indonesische adel? Kloppen deze verhalen of is er sprake van een gedroomde afkomst? Tijdens ‘Club Riboet: Betjakverhalen’ zoomen we in op bijzondere vorstelijke familieverhalen. Kom ook vertellen in de Verhalenbetjak over jouw adellijke wortels, of luister mee naar deze (wel of niet?) waargebeurde sprookjes, omlijst met live muziek.

Wie?

Door: Riboet Verhalenkunst
Met: Wendy Ripassa, Martijn Grootendorst, Elsbeth Vernout en koninklijke gasten
Met dank aan: VSBfonds en BankGiroLoterij fonds

Waar, wanneer

Studio Tong Tong, zaterdag 1 juni

Over Riboet Verhalenkunst

In de lente van 2012 werd Riboet Verhalenkunst geboren en liet voor het eerst van zich horen op de Tong Tong Fair, onder de naam ‘Het Indisch Zwijgen? Me hoela!’. Sindsdien is Riboet vaak op het podium van de TTF te vinden.

Riboet verzamelt persoonlijke verhalen bij geschiedenissen die musea en andere culturele instellingen vertellen. Sommige verhalen krijgen een tweede leven als videokunst, muziekstuk of theater en bereiken op die manier de harten van een breder publiek. Desgewenst worden de verhalen op professionele wijze gefilmd en gemonteerd om te worden opgenomen in de collectie of een expositie van de culturele instelling. Riboet werkt samen met onder meer het Haags Historisch Museum, het Joods Historisch Museum en het Indisch Herinneringscentrum.

Riboet Verhalenkunst bestaat uit videokunstenaar Martijn Grootendorst, theatermaker Elsbeth Vernout en taalkundige Wendy Ripassa, die zich in hun programma’s omgeven met experimentele kunstenaars, zoals het vaste muzikale duo Saskia Meijs en Marko Bonarius.

‘Proeve van de Indië Monologen’ met Astrid Seriese, Erwin van Ligten, Ricci Scheldwacht en Reggie Baay

Waar, wanneer

Studio Tong Tong, zondag 2 juni

Hotperdomme Nou! theater door de Gebroeders Timisela

Waar, wanneer

Tong-Tong-Podium, woensdag 29 mei

Susu Segar en gast. Indonesische travestie-dans en slapstick!

Waar, wanneer

Tong-Tong-Podium, woensdag 29 mei

’Ya, dat is iets Indisch’, show van Ricky Risolles met Tante Lien en Laurens van Wessel

Waar, wanneer

Tong-Tong-Podium, zaterdag 1 juni